Tuesday, March 2, 2010

Fura toti la primarie

In 2001 am fost invitatul unei nunti in Florida. Dispunerea meselor nuntasilor s-a facut in grupuri de rubedenii, prieteni, colegi etc. Mirele, un bacauan stabilit in SUA, s-a bucurat de prezenta catorva amici sositi la nunta tocmai din urbea natala moldava.
Baietii s-au evidentiat prin dialoguri menite sa fie auzite de ceilalti comeseni, printr-o anume atitudine mitocaneasca genul "uita-ma". Vorbeau despre afacerile cu terenuri, fabrici, automobile scumpe cumparate direct din Germania si altele. Am auzit numele de Seche, repetat adesea, ca se deplaseaza la meciurile de fotbal cu elicopterul si alte episoade parca desprinse dintr-un peisaj de cartel latin. Era parca un titlu de glorie sa fii apropiatul lui Seche.
Dansau cu partenerele intr-un stil de zeflemea, cu o mana in buzunar, miscandu-se precum barnele, paralel cu ritmul muzicii.
Noi, cei cativa romani stabiliti de ani de zile in SUA am incercat o apropiere cu gasca de nuntasi in ideea unui dialog intre doua lumi. Aroganta, limbajul neo "capitalist de cumetrie" presarat cu termeni necunoscuti noua, celor de aici, obisnuiti cu munca de zi cu zi si mai ales adresarea in formule de nepolitete ne-au lasat un gust amar.
Se pare ca rigoarea restaurantului american cu DJ, cu alta muzica si alte traditii (mireasa descedenta dintr-o familie de irlandezi americani) nu a fost pe placul baietilor.
In ani am aflat cine e Sechelarie, baronul de Bacau.
Remarc ca nu e singurul. Casa primarului Craiovei a fost perchezitionata si a fost gasita suma de 200 000 de Euro.
Quod erat demonstrandum ! Iata cat de usor poti ajunge milionar si baron in scurt timp de la investirea in scaunul primariei.

No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...