Tuesday, September 21, 2010

Testul de (in)competenta pentru Romania

Se apropie si sfarsitul anului de gratie 2010.
De la suferintele nevoiasilor pana la datoriile fata de FMI concluzia e ca nu numai guvernul poarta responsabilitatea situarii Romaniei printre tarile ultime in Europa.
Presedintele ne asigura de victoria sa in alegeri, in ciuda caderii sale in sondaje.
Guvernul, intreg arsenalul de politicieni nu pot exista fara votul majoritar al populatiei.
Multi se consuma la un pahar sau pe la colturi precum precupetele, caravana trece mai departe.

Pensionari
caricatura de Rudi Schmueckle

Sunday, September 19, 2010

Vara pe sfarsite la Venetia

In timp ce de pe malul Dambovitei o tanara a carei deghizare in Miss Piggy i se potriveste de minune sare cu un pian, la Venetia un vals incanta turistii si intreaga piateta.
O reintoarcere la vechiul Bucuresti cu Cismigiul romantic ar insemna mai multa delectare...

Reverenta si aplauze


Incet, incet se prabuseste o lume a artistilor de valoare precum Titanic in adancuri,, iar noi ramanem ca o planeta stearpa asediata de manele si de catre mascarici diformi.
Astazi s-a stins actorul Horia Serbanescu, cel ce in perioadele de restrictie de dupa anii '50 ne-a descretit fruntile si ne-a facut sa zambim.
Un actor debutant la varsta de 5 ani in 1929 si de atunci mereu activ ca un mostenitor de elita al lui Constantin Tanase, isi ia ramas bun de la noi.
Un moment de comemorare nu doar ca o nota fugara intr-un chenar de jurnal ar trebui sa umple emisiuni, pagini si aduceri-aminte asa cum scenetele sale alaturi de Radu Zaharescu ne umpleau inima de bucurie.
Am cautat pe You Tube vreo inregistrare cu maestrul Horia Serbanescu, insa din pacate nu am dat de niciuna.

Ultimele tresariri estivale







Automobilele de vara se pregatesc de hibernare. Am surprins cateva imagini cu un superb model Corvette 1976 intr-o stare impecabila (evaluat la 15 000 dolari us) gratie amabilitatii lui Charles, proprietarul bijuteriei mecanice.
Oare automobilele de astazi vor rezista 3 ori 4 decenii ?


Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...