Sunday, March 19, 2017

Din diasporă. Post festum în primăvară


Un neobosit organizator al catorva evenimente romanesti in Washington DC si in regiunile metropolitane, Bogdan Banu a adaugat a cinsprezecea sarbatoare a Martisorului creind o traditie in cadrul diasporei noastre.

Festivitatea a avut loc intr-o sala de receptii din Vienna, Virginia. Ca de fiecare data au fost prezenti multi tineri imigranti, dar si un numar crescand de copii, de generatii de romani nascuti in SUA.  Bogdan s-a aratat ca de fiecare data o excelenta gazda avand grija ca mesele sa fie aranjate, ca oaspetii sa fie primiti la intrare si insotiti la locurile rezervate inainte on line sau pe loc.

Daca in alte locatii si cu alte ocazii serbarile romanesti s-au remarcat prin dezordine, atmosfera de camin cultural, comemorarea Martisorului a devenit o reusita, un prilej ca oamenii sa se cunoasca, si de ce nu sa re-creeze o mica Romanie in extensie.

Bufetul s-a compus din aperitive traditionale romanesti: zacusca, carnati ardelenesti, salata de icre; platourile principale din snitel in sos, de peste la cuptor; iar desertul culminand cu un Tiramisu de zile mari.

Vinurile s-au distins printr-o Grasa de Cotnari si printr-un Cabernet de Dealu Mare.

Prezenta unui DJ a animat seara cu melodii romanesti vechi si noi romanesti, in ritm de dans.

Speram ca pe viitor sa avem o participare mai ampla, sa contam si pe prezenta vecinilor, a colegilor nostri de munca, nu numai romani.
 



 

 

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...