Wednesday, April 10, 2013

Sibiu ca un Monaco al Romaniei



Declarație de presă - Sorin Ilieșiu, senator PNL de Sibiu 

Având în vedere protestele legitime din aceste zile ale miilor de cetățeni ai municipiului Mediaș din județul Sibiu, fac apel la domnul prim-ministru
 Victor Ponta să-i solicite domnului ministru delegat pentru Energie Constantin Niţă să declare public că renunță să înființeze în București sedii secundare sau principale ale companiilor naţionale de gaz din Mediaș, Romgaz şi Transgaz. Dincolo de conectarea la absurd a principiilor regionalizării și descentralizării (prin centralizare), mutarea sau înființarea unor asemenea sedii în București ar duce la diminuarea gravă a bunăstării locuitorilor județului Sibiu și la subminarea șanselor Sibiului de a deveni capitală regională. De altfel, domnul ministru Constantin Niţă s-a exprimat public în calitate de președinte PSD-Brașov împotriva ideii ca Sibiul să devină capitala regiunii de centru. Ar fi imoral ca dânsul să acționeze în acest sens din postura de membru al Guvernului.

În situația în care domnul ministru Constantin Niţă va refuza să facă declarația solicitată mai sus, luni 14 aprilie a.c. voi cere de la tribuna Senatului demiterea acestuia din guvern, în acceași zi în care domnul deputat Mircea Cazan, copreşedintele USL Sibiu, va cere același lucru de la tribuna Camerei Deputaților conform recentei declarații a domniei sale.
Sorin Ilieșiu, senator PNL de Sibiu București, 11 aprilie 2013

Floarea-de-colt


Voi incepe un serial dedicat femeilor. Au fost cateva treceri in viata mea, as spune aidoma florilor ce poposesc ca apoi sa-si continue drumul si nicicand ramanand in aceeasi explozie de petale.
In aceasta zi se implinesc  patru ani de le trecerea in nefiinta a unei prietene in urma unei boli necrutatoare.
Ne cunoscusem in Montreal. Nu-i uit zambetul, neastamparul ochilor de olteanca mereu in miscare.
A fost o perioada cand nu aveam unde locui si m-a primit in apartamentul ei.
Intarzaiam impreuna pe o sofa in fata televizorului cu paharele de vin mereu pline. I-am atins mana. Degetele se lasau in degetele mele ca intr-o cadere de clape. Cautau  o linie melodica, se intreceau in tremur, in intuneric.
Au fost cateva minute, dupa care mi-am retras usor mana.
M-am ridicat, am schitat ca imi era sete, ca merg in bucatarie dupa apa.
O iubeam. Nu voiam s-o ranesc.
Nu stiu daca stia ca o iubeam. Nu stiam unde eram, mereu pe drum, un fel de nomad intre tari, intre lumi.
Am ramas prieteni nedespartiti.
I am auzit vocea pentru ultima oara nu cu mult timp inainte sa moara. Era intr-un spital din Bucuresti. Nu avea vocea unui condamnat la moarte, spera ca prin miracolul celulelor stem sa revina la normal.
Isi dorea atat de mult sa vina in Florida la plaja. O asteptasem de ani de zile. Era iarna in acel an la Bucuresti, vara la tropice, de unde o sunasem.
- Indata ce ma fac bine te voi cauta ! Imi staruie si acum glasul cristalin de dincolo de valea tacerii si ma astept ca intr-o buna zi sa ne revedem.
Dormi in pace, Liliana !

Sunday, April 7, 2013

Miscarea Populara o Jamahirie Romana

Kadafi ne-a obisnuit cu o utopica formula a tarii sale si cu un afis pompuos, chipurile inchinat poporului. Cam toate societatile totalitariste, de la Nero si pana la dictatorii de astazi s-au folosit de multimea ce vrea mereu capul unui Motoc, circ si de cele mai multe ori putina paine. Iata ca Basescu, acum aranjat si bine instalat ca un adevarat voda pe latifundii si palate plenge de mila poporului iubit. si se vrea asemenea unui Despot Lapusneanu facator de dreptate,
Pana la descrestera Partidului asa zis de dreapta de factura udreeana impregnat de tocuri inalte si conglomerat Prada, Hermes, Vuiton fluturat deasupra saracitilor Basescu tipa la pensionari, intelectuali la cele mai obidite categorii sociale.
Intoarcerea la practicile lui Lenin de a atrage noroadele surprinde cu cata usurinta spiritul cameolonic joaca ultima carte pe naivitatea celor ce cred in justitie si intr-un trai mai bun si ne promite un viitor de aur.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...