Tuesday, November 13, 2012

La Multi Ani, Tatalui meu

Undeva cineva scria ca isi dezminte obarsia si locul cu miros de balegar si ca nu apartin in lumea infecta a bunicilor, a parintilor. Nu sunt adeptul surogatului de pandelasi, insa nu uit frumoasele nunti de la tara. Nu mi e rusine ca parintii vin de la tara, si satul era ceva, avea ceva de spus. Mai ales seara cand cadea peste case si lume. Nu aveam curent electric, ne luminau merii infloriti si ciresii, cainii se gudurau la picioarele noastre si stelele se vedeau ca intr un acvariu cosmic. Draga tata, nu te voi uita nicicand si promit sa nu uit cum se storc strugurii, cum se pregateste slana si sa intorc rachiul de prune, de doua ori. Inca o data La Multi Ani !

Sunday, November 11, 2012

Dupa furtuni

Au trecut doua saptamani de la trecerea uraganului Sandy. Costul pierderilor se ridica la peste 50 bilioane de dolari. Mai sunt mii de familii fara curent, altii cu casele distruse. Benzina se distribuie in cantitati limitate, cu ratia in functie de numarul de placa de inmatriculare a masinii. Statele invecinate zoneleor afectate din New York si New Jersey trimit mii de ajutoare, institutii, organizatii de tot felul si bisericile se reunesc in actiuni solidare cu cei afectati. Restaurantul unde lucrez se inscrie de asemenea in colectarea de fonduri. Ospatarii se adreseaza clientilor daca accepta sa doneze un dolar la nota de plata, ban ce se adauga ajutoarelor umanitare. Daca viata americana pare de neinteles pentru cei ce nu traiesc aici, va asigur ca in momentele grele spiritul de solidaritate umana este foarte pronuntat. United we stand !

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...