Thursday, June 14, 2012

Magnolia Sudului

In plin inceput de iunie un arbore cu frunze ce nu se vestejesc iarna, asemenea bradului, infloreste inclinand niste flori enorme de forma nufarului.
Frunzele sunt identice cu cele ale Ficusului.
Arborele Southern Magnolia (Magnolia Grandiflora) este originar in regiunile subtropicale si tropicale din SUA.(Florida, Carolina de Sud) isi are habitatul in zonele umed. mlastinoase.
Am surprins cateva imagini menite sa va transmita stare de beatitudine florala :

Monday, June 11, 2012

Noua candidatura Johannis

Aproape 80 la suta din votanti au optat pentru varianta Johannis. Se perinda voci pretinzand slugarnicia unora fata de sasi. Sa recapitulam faptele si inatmplarile precedesorilor lui Johannis. In conditiile unui marsam postdecembrist, in conditiile unei dependente fata de Bucuresti Johannis a demonstrat ca Sibiul isi recapata titlul unui oras european. Prefer slugarnicia fata de sasi, fata de cultura germana decat cea de la Istanbul ori cea a lui Kiril si Metodiu. In luna mai un amic american a vizitat Romania si la indemnul meu i-am sugerat sa viziteze Sibiul. Iata ce mi-a raspuns : Am stat la Hotelul Continental si am mancat la Turnu. Multzumesc pentru tot. Sibiul este cel mai frumos oras din Romania pe care l_am vazut. 
 

Newseum își închide porțile

Celebrul edificiu, Newseum , situat în Washington DC , între Casa Albă și Capitoliu își va înceta activitatea, astăzi fiind ultima zi ...