Monday, October 19, 2009

Carte catre varuta Liliana


Daca nu am frati am varuti si varute. Imi e dor de casa mica, dar incapatoare a bunicilor si de pomii fructiferi, de veselia varatica a timpului fara margini.

La Multi Ani, Liliana !

Liliana are o voce minunata si ar fi putut fi oricand o interpreta renumita.


Sunday, October 18, 2009

PERIPLU CULINAR. EL SALVADOR (I)

Un poem, o ilustrata ori o simpla moneda ne pot transpune intr-un voiaj imaginar in tara pe care acestea le simbolizeaza. Expansiunea gastronomica se bucura de un avant crescendo in ultimii ani reusind sa ofere posibilitatea cuceririi lumii si prin cateva feluri de mancare.
Nu mai spunem Japonia, ci Sushi;
Nu mai spunem Italia, ci Pizza,
Nu mai spunem Spania, ci Paella;
Nu mai spunem Germania, ci Bratwurst;
Nu mai spunem Mexico, ci Tortillas;
Nu mai spunem Turcia, ci Doner Kebab sa.
Nu de multe zile am avut placerea sa lucrez alaturi de reprezentanta unei firme de desfacere de produse alimentare specifice tarii El Salvador.
O tanara pe cat de placuta, pe atat de indemanatica in descrierea si prepararea catorva mancaruri din Salvador, tara sa de origine m-a facut sa descopar ca o tara numita Tom Degetel al Americilor se distinge printr-o bucatarie exotica de imbinare cu influenta spaniola.
Diversitatea, rafinetea catorva feluri de mancare sunt cartea de vizita a unei tari tropicale ospitaliere din America Centrala.
Va ofer cateva imagini surprinse alaturi de Penelope, colega de breasla in domeniul marketingului in cateva supermarketuri americane.
(Va urma)

Ramas bun verii !

Sarpe de casa bucurandu-se de ultima stralucire a soarelui
si imagini ale lacului Burke din Virginia, un fel de dumbrava a Sibiului.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...