Sunday, October 18, 2009

PERIPLU CULINAR. EL SALVADOR (I)

Un poem, o ilustrata ori o simpla moneda ne pot transpune intr-un voiaj imaginar in tara pe care acestea le simbolizeaza. Expansiunea gastronomica se bucura de un avant crescendo in ultimii ani reusind sa ofere posibilitatea cuceririi lumii si prin cateva feluri de mancare.
Nu mai spunem Japonia, ci Sushi;
Nu mai spunem Italia, ci Pizza,
Nu mai spunem Spania, ci Paella;
Nu mai spunem Germania, ci Bratwurst;
Nu mai spunem Mexico, ci Tortillas;
Nu mai spunem Turcia, ci Doner Kebab sa.
Nu de multe zile am avut placerea sa lucrez alaturi de reprezentanta unei firme de desfacere de produse alimentare specifice tarii El Salvador.
O tanara pe cat de placuta, pe atat de indemanatica in descrierea si prepararea catorva mancaruri din Salvador, tara sa de origine m-a facut sa descopar ca o tara numita Tom Degetel al Americilor se distinge printr-o bucatarie exotica de imbinare cu influenta spaniola.
Diversitatea, rafinetea catorva feluri de mancare sunt cartea de vizita a unei tari tropicale ospitaliere din America Centrala.
Va ofer cateva imagini surprinse alaturi de Penelope, colega de breasla in domeniul marketingului in cateva supermarketuri americane.
(Va urma)

No comments:

Omul cu care stai la masa

Astazi Ioan Vecerdea s-a dus pe drumul fara intoarcere si din nefericre nu am avut cum sa-l insotesc. Va ramane mereu prezent intre noi,...