Thursday, August 29, 2019

Lunga vară la Sibiu. Balcaniada de tenis a medicilor 2019


Un eveniment unic are loc la Sibiu în perioada 26 august- 01 septembrie, Balcaniada de tenis a medicilor, aflat la cea de-a de 32 a ediție, la baza sportivă Pamira.

Meritul acestui șir de turnee se datorează emeritului medic doctor Doru Filipescu – veteran al momentului sportiv în regiunea balcanică și totodată managerului-gazdă, Marius Vecerdea.



Această balcaniadă de tenis datează din 1888. Obiectivele activităților sunt concentrate pe menținerea unei fraternizări între țările balcanice, dar și pe deviza menținerii sănătății prin sport. Nu e întâmplător că medicii pasionați ai tenisului de peste un secol oferă exemplul personal în a propaga activitatea fizică ca prim antidot.

Deschiderea oficială pe terenul principal al bazei Pamira  a fost ghidată de către Dr. Doru Filipescu cu un preambul de istorie a Sibiului, oraș distins cu trei stele în gala Michelin, un oraș aflat pe numărul opt în Europa ca loc superlativ. Sibiul a câștigat trepte de popularitate  în tenis datoriă centrului Pamira, gazdă  a Tennis Open și a unei școli sportive pentru cei mai mici, între 6 și 14 ani.

S-au făcut prezentările a peste 80 de participanți din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Turcia, cu intonarea imnului național al fiecărei țări, în parte. 



Turneele de tenis sunt grupate pe echipe în funcție de vârstă. Anul acesta s-au introdus două noi categorii: de 50+ și de 65+.

Centrul de tenis Pamira, organizator și gazdă oferă condiții de cazare hotelieră și logistică: teren, arbitri, echipament sportiv.

La sfârșitul fiecărei zile de seturi aprinse sunt preconizate vizite în Sibiu cu destinații diverse: muzee, drumetii montane și culinare.

Cu această unică săptămână fierbinte Sibiul câștigă o nouă întindere diamantină în palmaresul de oraș suprem în Europa.

La finalul turneului vor fi decernate premii și cupe. Se așteaptă ca acestea să fie înmânate de către o personalitate marcantă a Sibiului...

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...