Wednesday, February 3, 2016

In intampinarea romanilor. Camionul Domnului Florea


In urma cu peste un deceniu in Florida, un bun prieten mi-a povestit despre o companie de expediere de pachete catre Romania. Acesta imi detaileaza ca pachetele se preiau o data pe luna intr-un punct de colectare si ca el trimite pachete mamei si familiei sale dintr-un sat din clujean de mai bine de cativa ani si ca nu a avut niciodata probleme. Pachetele ajung in casa destinatarului in orice colt al Romaniei. Tot el mi-a dat o copie alb-negru cu numele companiei: Romania Transport si un numar de telefon. M-am aratat suspicios la vederea unei simple hartii, nu tu antet, nu tu adresa, nimic.
-N-ai tu grija, pachetele ajung cu bine, m-a asigurat Cristian, prietenul meu.
Nu poti sa nu te increzi in cuvintele uneia dintre persoanele cele mai apropiate, asa ca prin 2011 am sunat la telefonul de contact. Mi-a raspuns o voce prietenoasa, vesela, cu un accent usor bucovinean.
M-a intrebat unde locuiesc. In acea vree locuiam in Virginia. Cel mai apropiat punct de colectare era, si mai functioneaza inca in statul vecin Maryland.
M-am deplasat pentru prima data la adresa punctului de expedieri de colete.
Am ajuns in dreptul unei case inconjurate de pomi si o alee imprrjmuite de nuci si de meri.
Cel putin zece de masini insiruite. Romani sositi sa predea pachetele cu destinatia Romania.
Asa l-am cunoscut pe Domnul Gheorghe Florea. Multi ii spun Nea Ghita, Domnul Ghita ori Domnul Florea.
Un barbat surazator parca desprins din povestile lui Creanga si ale lui Sadoveanu -razes muncitor, modest, fara nicio urma de prefacuta amabilitate. Domnul Gheorghe Florea nu-si dezminte traditiile de oameni harnici. El devine omul orchestra in compania sa. Conduce camionul catre si dinspre punctele de colectare, incarca, descarca, verifica actele de expeditie, raspunde la telefoane, am spune ca nu doarme niciodata.
Am trimis primele pachete si apoi de atunci am devenit unul dintre clientii sai fideli pana in zilele de astazi...
Inchid ochii pentru cateva secunde si ma revad in copilaria intr-o tara privata de portocale, de atatea alte bunuri de consum ce pentru noi reprezentau un vis. Prieteni, rude imi trimiteau cateceva din Germania, pe vremuri. Nu pot descrie bucuria de atunci.
Dupa plecarea din tara, multi dintre noi nu ne-am uitat parintii, prietenii si am devenit la randul nostru niste simpli aducatori de bucurie, nu cu putine eforturi de cele mai multe ori.
Nu toti romanii si-au uitat tara si parintii, vecinii si colegii.
Societatea Romania Transport, condusa de Domnul Gheorghe Florea sustine si este parte a unei actiuni caritare de sponzorizare a unui grup de copii si a altor familii de nevoiasi din Banat. Generozitatea nu este doar un gest de parada, de duminica, ci se concretizeaza luna de luna prin expedierea a sute de kilograme de ajutoare umanitare.
L-am revazut pe Domnul Florea. A avut bunavointa sa-mi raspunda la cateva intrebari pentru un posibil medalion menit sa ajunga ca o rezonanta mai placuta decat relele reputatiei negative despre romani.

1.De cat timp functionati ca firma de transport ?
Firma numita ROMANIA TRANSPORT, am preluat-o in 1991 si de atunci pot spune cu multa mandrie ca am extins activitatea pe teritoriul Statelor Unite ale Americii pentru romanii din diaspora.

2.Cate puncte de colectare aveti in SUA ?
Operez in cel putin 15 puncte de preluare la distante mari intre ele, de sute de kilometri.

3.Ce v-a determinat sa deschideti aceasta companie de transport ?
A fost visul meu american, sa lucrez pentru mine insumi si sa nu ma comande nimeni, sa ofer familiei mele o viata mai buna. Apoi ca o inspiratie venita de la Cel de Sus, el m-a determinat dorinta sa ajut romanii despartiti de tara, de cei dragi.

4.In numele transparentei ne puteti descrie in cateva cuvinte activitatea firmei Dvs ?
Firma mea nu are secrete. Am cumparat un prim camion, am contactat cativa transportatori transoceanici, am inceput sa colectez pachete de la diversi clienti romani din SUA si sa le asigur expedierea in conditii optime, Mi s-au alaturat copiii si sotia, asa ca impreuna ne-am angrenat intr-un mecanism de ceas ce nu sta.
Colectez pachetele din mai multe orase, le incarc intr-un container sau mai multe, care apoi pleaca peste ocean in Germania, si in final in Romania.
Inceputul a fost greu. Mi-am zis ca orice actiune, orice afacere cere timp si rabdare.
Dupa atatia ani nu mai vorbesc eu, intrebati clientii. Cifra mea de afaceri e publicata pe internet si nu am nimic de ascuns. Aici adaug sprijinul meu acordat unei societati de profil nonprofit din S.U.A. ce in mod frecvent de peste 6 ani schimba viata multor copii saraci din Romania.
5.Am inteles ca expedierile catre Romaniei sunt Door to Door. Cat timp ia un colet pana cand ajunge la destinatie ?
De la punctul de colectare un pachet ajunge la usa destinatarului in sase saptamani sau mai putin. Unele intarzaieri pot surveni din cauza conditiilor meteorologice deosebite, furtuni pe mare ori ninsori abundente.

6.Care este costul de expediere a unui colet si daca se ofera asigurari ?
Limita minima trebuie sa fie de 20 kilograme, iar cea maxima de 40 . Costul este de 1.35$ pe livra (aprox. 500gr.) Asigurarea este facultativa.

7.Cum reusiti sa va mentineti de ani in zile in topul societatilor de transport de pachete catre Romania, in ciuda concurentei ?
In primul rand raspund la telefon oricarei solicitari. Daca un lot de pachete intarzaie informez clientii imediat. Sinceritatea, atentia sporita fata de orice pachet sunt deviza muncii noastre. Nu ma intereseaza ce fac alte firme. Nu ma incred in reclame agresive, in alta popularizare decat cuvintele de multumire ale clientelei.
Daca se intampla ca vreunul dintre angajatii mei din tara ori din Germania sa nu-si duca la indeplinire atributiunile ii schimb imediat. Toleranta zero.
Cu fiecare pachet ajuns acasa traiesc si eu bucuria celor ce primesc cadourile trimise din S.U.A.

8.Va multumesc enorm pentru cuvintele Dumneavoastra.
Si eu va multumesc in numele societatii mele de transport si va rog sa ma contactati oricand la numarul de telefon: (610) 223- 6105 ori pe adresa de internet http://www.romaniatransport.com












Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...