Tuesday, March 23, 2021

Societatea medicală Medica a împlinit 20 de ani

 




În urmă cu două decenii am cunoscut această societate medicală la primii pași stângaci,  se afla la începutul drumului într-o casă undeva pe  Calea Dumbrăvii din Sibiu.

Povestea de succes  a oricărei reușite nu vine din cer, cu excepția celor ce s-au îmbogățit prin tâlhării, prin fraude.

Instituirea unui spital ori a unui cabinet medical vorbește de la sine. Nu vorbesc despre o afacere ce te îmbgățește rapid, peste noapte. Două decenii înseamnă sacrificiu, răbdare și perseverență. Există îmbogățiți trăind în opulență, avariție, egoism. Nu ar oferi un leu pentru vindecarea unui copil, pentru dotarea unui spital.

Daniela Aldea, managerul general al acestei societăți, se află în birou de ani de zile, la telefon ori în contact cu personalul medical și cu pacienții. Un edificiu medical nu e o firmă de făcut bani, aceasta implică dăruire, sacrificiu. A fi în perimetrul medical, inseamnă a te situa în linia întâi.

Ultimele decenii au dovedit că așteptatul cu mâna întinsă la stat, nu mai funcționează. O anume concurență între policlinicle de stat și cele particulare își spune cuvântul. Daniela impune personalului angajat respectul față de pacient. Medicul este pentru pacient, și nu invers.

Policlinica Medica lucreză și cu Casa de Sănătate. Serviciu CJAS Sibiu

Mi s-a întâmplat să merg de câteva ori la consultații în această policlinică. Numai complimente.

Ca jurnalist scriu despre Medica nu numai din obligații personale în enumera experiențele mele pozitive, ci și din pornirea reliefării misiunii nobile a actului medical.

De la casa dintâi ca lăcaș al policlinicii de astăzi au urmat etape grele: construcția clădirii, dotarea cabinetelor, plata personalului, și în ultimii ani deschiderea unui laborator de analize medicale etc. Aș imputa edificiului slaba acțiune de marketing, reclame, afișe. Daniela îmi spune că, în mod tradițional, crede în calitatea serviciilor, în piramida bunei reputații.

Într-o discuție neconvențională am întrebat care a fost sursa financiară a investiției... Răspunsul a fost deschis: Împrumut de la bancă, economii și sprijinul familiei. Nu putem vorbi de acel chiag pe care unii l-au avut dinainte de ’89.

În acest martie al anului 2021 Societatea Medica devine o parte a concernului MedLife. Aceasta înseamnă o provocare nouă și o înscriere  în circuitul național de sănătate. Daniela Aldea îmi repetă fără falsă modestie că ea își dorește ca sibienii și alți pacienți din județele limitrofe să nu mai bată drumul Vienei sau al altor țări pentru îngrijire medicală. În mod cert Medica devine elită a sectorului medical privat sibian.

Policlinca Medica dispune de o echipă de medici profesioniști în medicină internă, neuropsihitarie, gastroenterologie, cardiologie, pediatrie,ortopedie etc. Totodată vă stau la dispoziție în medicina muncii, cu fișe medicale pentru conducătorii auto profesioniști.

Să nu uităm că policlinica Medica are laborator propriu.

În curând celor două părți ale societății medicale: Policlinica Medica. Asociația” Medica- Ai grijă de tine” își vor adăuga mici  săli de chirurgie obstetrică.







 

 

 

 

 

 

 

 

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...