Sunday, April 19, 2015

Un fel de epistola destinata lui tariceanu

Un fel de fante expirat vine sa jigneasca romanii din diaspora cu afirmatia: Sunt capabili să își vândă votul pe un mic și o bere"
In deplina concordanta cu enuntul de mai sus nu voi folosi un ton ceremonios, politicos.
Vom uzita de persoana a treia ca si cum am incerca sa inlaturam subiectul in discutie din preocuparile noastre, din interesul nostru.
Descresterea politica a individului convertit la aroganta si la o tinuta improprie adevaratului politician il situeaza intr-o incercare disperata de a reveni in prim plan.
As vrea sa-i mentionez ca multi dintre noi, romanii din diaspora, ne facem datoria la locurile de munca si nu avem nevoie de nicio pomana electorala. Noi, cu banii trimisi in tara, am contribuit din plin la aducerea de valuta si sustinerea cumva a bugetului romanesc.
Romanii din diaspora si-au recastigat demnitatea si nu se vand precum atatia parlamentari, senatori departati de realitatea omului de rand.
Multi dintre noi am devenit cetateni ai altor tari si nu am uitat de tara natala. Daca ne-am inghesuit sa votam am facut-o pentru ca rudele, vecinii si cei de acasa sa traiasca mai bine.
Am facut-o si in speranta ca intr-o zi ne vo intoarce acasa si sa gasim contrariul circumstantelor ce ne-au impins la exod.
Tariceanu adanceste prapastia dintre romanii din tara si dintre cei din diaspora. Interesul lui ar trebui sa se concentreze asupra unei coalitii puternice prin care miile de specialisti plecati din Romania ar putea ajuta, sprijini bunul mers al economiei.
Daca atacatorul foloseste un limbaj lipsit de respect, si isi imagineaza ca noi cei de aici nu avem bani sa achitam nota de plata pentru un mic si o bere, nu face decat sa devoaleze o practica specifica campaniilor electorale anterioare, si nu noua.
Cine spune, ala este...
Ii reamintim “liberalului rosu” ca ne pasa de viitorul tarii si ca pensiile noastre nu depind de oasele mizere aruncate de la ospatul lor platit tocmai de contribualilii tradati dupa fiecare campanie electorala.Broderie de vară

                                                              Pictură de I.V. Danu Întemnițat intr-o mireasmă - cristal iunie își ...