Thursday, April 22, 2010

E sarbatoare si vinul e limpede de Sf Gheorghe

As putea sa scriu un roman cu tot ce se intampla zi de zi aici, insa gandurile se intetesc catre cei de peste ocean si nu mi se pare normal ca respiratia celui plecat departe sa nu ravneasca la intalnirea cu cei dragi.
Vinul se trece pe zi cu cer senin din butoi in damigeana sau direct in carafe.
Intr-o dimineata in munti mai aveam vin in carafe si ne cinsteam cumnatii intre noi, copii singuri la parinti sau fara frati.
Poate traducerea beau-frere vine sa infrumuseteze un pahar si zorile grabite sa ne alunge petrecerea.
De departe din valea inverzita a Washington-ului incerc sa schitez in creion linia cantecului nostru neintinat, asa cum floarea-de-colt nu piere intr-o carte de rugaciuni.
La Multi Ani si Doamne coace prunele !

Sa ne inveselim putim

Astazi sarbatorim ziua Sfantului Gheorghe.
Daca am uitat de semnificatiile crestine sa ne oprim cateva clipe sa ne delectam cu songul primaverii si al vocii lui Tudor Gheorghe urandu-i La Multi Ani !

Reverie de primavara

Un gand si cateva ferestre deschise catre arborii dezlantuiti.
Am trecut pe langa salcami in floare si as fi vurt sa ating cativa cirochini asa cum atingeam pentru prima oara sanii colegei de banca din liceu...
Verboten !
Visul trece prea repede si ramanem cu buza umflata...

Wednesday, April 21, 2010

Salutul francez

les Enfants de la Patrie...

J'accuse

In ultimul emisiunile franceze se intrec in a batjocori romanii. Intra in sarcina legislatiei franceze sa combata cersitul pe teritoriul acesteia. Nu vine intreaga Romanie sa cerseasca pe Champs Elysees.
Nu incerc sa minimalizez practica cersitului, dar avem convingerea ca francezii ar trebui sa se ocupe de probleme mai grave din ograda lor.
Un popor cu traditii rasiste si arogante, ocupat de germani in trei zile, eliberat intr-o zi de catre americani, intr-o buna zi va deveni o provincie maghrebiana.
Voi inainta un protest ambasadei franceze din SUA si voi incerca o campanie pe langa forurile de lupta impotriva discriminarii.





Monday, April 19, 2010

Papornita Hermes ori L.Vuiton

Bine ati venit in lumea minunilor oferite de cateva nume rasunatoare !
Paralel cu productiile paradisiace ale caselor de moda traiesc si falsurile care ca niste sosii perfecte in spatele numelor consacrate fac un banut.
Langa Miami exista o piata a vechiturilor unde gasesti copii dupa cele mai rasunatoare firme la preturi derizorii.
Ce se fac vedetele mioritice daca tete a tete se intalnesc in Piata Obor cu vreo alta dama agatanadu-si ostentativ papornita falsificata ?
Unele copii sunt atat de reusite incat un birou specializat in detectarea falsurilor ar zabovi mult si bine.
Poate si vedetele in snobismul lor pe silicoane si mers impleticit de capre raioase si-au cumparat o straita falsificata si rup gura targului. mai ales pe la Ghijasa de Sus, ca aia de la Ghijasa de Jos s-au nascut in scutece Hermes sau L.Vuiton si nu poti sa-i pacalesti.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...