Thursday, October 14, 2010

Fraude si inselaciuni pe fondul disperarii

Asa cum un reprezentant al Ambasadei SUA din Bucuresti sugera doritorilor de a se inscrie direct la loteria vizelor fara intermediari, apar site-uri dubioase si promitatoare in schimbul consultantelor.
Va ofer un exemplu aici.

Vinul zilei, Riesling de Mosel



Un vin nu f dulce, gust usor amarui de ciocolata inrobata in pudra de cacao si de banane.

Wednesday, October 13, 2010

Cine-i nascut in octombrie...

Tata si fiu
Sebastian in vizita la bunici, la Sibiu



Uneori mi-as dori sa fiu altceva decat un visator.
Ma gandesc ca poetii nu ar trebui sa fie tati din pricina saraciei. Anii isi scutura verdele precum padurea toamna si intelegem ca ne vom retrage in munti, ca intr-un poem de Wang Wei.
Doare trecutul cu bunici si parinti a caror copilarie nu a cunoscut vreodata dezvelirea unei ciocolate sau a unei portocale. Se pare ca trecutul cu generatii sacrificate se tot repeta obsesiv ca intr-un rondeau trist din care nu mai iesim.
Ma rup de poezie si sunt convins ca metaforele departeaza perceptia si incerc adresarea clara sau poate tacerea serii de toamna cand fosnetul frunzelor, parcul si muzica alamurilor tin loc de cuvinte.

Cadoul meu oferit fiului meu nu e un Porsche si nici aura unei beizadele neobrazate, ci puterea de a-si croi singur un drum in Canada, tara in care nu va mai indura povara bunicilor, a strabunicilor si nici a tinerilor din Romania de azi.

De ziua fiului meu, Sebastian un singur indemn: Sa nu repete greselile mele si La Multi Ani !


Tuesday, October 12, 2010

Ora de dirigentie pentru natiunea romana sau umilirea arborelui de bonsai


Protestul unui cadru didactic din Caracal aflat in greva foamei timp de cincizeci de zile constituie o lectie de demnitate tinuta elevilor si guvernului.
la doua decenii de la rasturnarea comunismului situatia dascalului roman nu s-a imbunatatit.
Sacrificiul de sine al unei fiinte plapande aminteste de floarea singulara indraznind sa infrunte viscolul.

Angela Merkel in Romania


Acceptarea romanilor in spatiul Schengen va insemna fara doar si poate alte drumuri deschise emigrarii.

Urmarind discursul diplomatic al cancelarului german se intrevede o nuanta bine consolidata in vechiul DDR, aceea a vorbelor dezgolite de sensuri, dar si referirea ferma la plata datoriilor fata de firmele germane de catre unii datornici romani; apoi la eradicarea coruptiei.


Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...