Thursday, February 10, 2011

Made in China

Un mars vechi german interpretat cu maiestrie de catre chinezi confirma ca in curand vom fi supusi unui nou imperiu. Fuziunea chinezo-germana constrange lumea la o regula a disciplinei si a muncii bine facute. Oare cum s-o spune Achtung in chineza ?

Ziua unei poete, Madi Marin

Mariana Marin sau cum prietenii si cei apropiati o alintau Madi a disparut prematur si ma intreb cati dintre noi isi amintesc de puritatea si de inaltimea unei poezii ce nu poate fi egalata decat de marile talente.
Ne intalneam la Bucuresti la Casa Scriitorilor si pe terasa incercuita de farmecul Caii Victoriei visam la un viitor literar romanesc, la bucuria de a publica si de a ne exprima liber gandurile noastre. Era genul de femeie cu ochii blanzi si impaciutori, avea delicatetea ingaduitoare refuzand snobismul, fardurile si tot ce fac din femeile de inalta societate parvenita niste intretinute cu genti Hermes - prostituate acoperite de privilegii nemeritate.
Poate acesta e blestemul poetilor de mare talent, sa moara saraci si sa urce in spatele stelelor la care priveau cu alti ochi decat ai nesimtirii intruchipate in tot felul de aratari si lasate libere sa ne sugrume.
Madi l-a plans si l-a insotit pe poetul Virgil Mazilescu in ultimul sau drum. I-a fost fidela pana in ultimele clipe ale vietii sale.
Astazi Madi ar fi implinit 55 de ani !
Iata un poem din creatia sa elegiaca in tonuri rilkeene si reverie:

Elegie




Doamne,

de m-aş putea odihni într-un sanatoriu de munte,
printre pastile roz şi albastre,
un sanatoriu cu miros puternic de brad
şi covoare moi,
cu doamne cochete şi nevrozate
de conflicte plăcute, mici, conjugale.
De-aş avea şi eu o traumă ca pojarul,
o răpăială de ploaie de vară,
o nevroză ca o mătase,
după care eşti şi mai iubită:
o nevroză ca un abur de muşeţel,
după care eşti şi mai buimacă,
celestă,
după care fluxul feminităţii tale asaltează lumea,
o vindecă, îi dă frisoanele unei comori numai de ea cunoscute.
De m-aş putea odihni în oricare scenariu al vieţii,
în cotloane diverse şi simple, cinstite,
unde să nu existe decît un pat în care să dorm
şi un lighean în care să vomit
tot ce dîndu-mi ai luat, Doamne,
să tot vomit.

Wednesday, February 9, 2011

Noul Guru al Romaniei

Jeffrey Franks a devenit un izvor de inspiratie, un critic si un unchi ce ne mangaie pe crestet aratandu-ne locul catre prosperitate.

Monday, February 7, 2011

Noi metode de inselatorii pe net




Daca scrisoarea nigeriana si-a pierdut eficienta in pacalirea atator interesati de un castig rapid, masterii escrocheriilor pe internet au gasit formule noi de fraudare, de castig pe seama naivilor.
Colata pe una dintre indeletnicirile cele mai vechi, ademenirea sexuala isi exercita tentatia asupra multor cautatori online de iubite, de o partida sexuala sau de casatorii.
Anunturile in site-urile matrimoniale ori de socializare se insira cu poze de femei frumoase, senzuale si zambitoare, de cele mai multe ori - persoane exotice din Africa sau din Asia.
Isi incep conversatia prin a atrage compasiunea interlocutorului printr-o descriere a vietii lor intr-un orfelinat in urma pierderii parintilor-fosti demnitari bogati si influenti. Urmeaza apoi dorinta de a iesi din tara in care se afla si promit ca vor face partasi la niste conturi substantiale lasate lor ca mostenire.
Promit si o fidelitate permanenta si multe placeri in schimbul ajutorului primit.
Nu dati numarul de telefon si nici alte informatii personale - date bancare, adrese etc.
Pozele sunt standard si facute de specialisti, par prea profesionale pentru o simpla chatista.
Pe parcursul conversatiei cu presupusele dudui nefericite se remarca o punere a enunturilor conversatiei in chat prin functia copy paste. Ele au deja o pagina de raspunsuri standard de dialog si la o cercetare abila reiese ca una spui si alta spune nickul cu care te afli in conversatia virtuala.
Alteori fete din Filipine si alte tari asiatice stau la panda pe net si isi ofera serviciile de striptease in fata web camului in schimbul unor sume de bani ce ar trebui sa plece prin Western Union catre ele.
Ca se vor mai dezbraca sau nu, dupa primirea banilor cine stie ? Trebuie sa intrebam pagubitii!
Cert este ca Internet Cafenelele din Asia poseda cabine private cu computere de unde fetitele dulci isi arata trupul spre desfatarea unei partide de sex virtual.


Sunday, February 6, 2011

Cioban cu diploma

De acum Miorita reintra in drepturi depline prin inscrierea meseriei de ciobani in randul celorlalte meserii. Cam tarziu, gandindu-ne la traditia oieritului in Romania si la preocuparile ancestrale. Am intrat in Europa pentru a repune in drepturi specialistii in transhumanta, in prepararea branzeturilor si a pastramei.
In curand vom ramane si fara ciobani, acestia emigrand catre alte meleaguri pentru un castig mai bun.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...