Saturday, July 7, 2012

Flori impotriva abjectiilor politice

Limbajul politicienilor nostri ne prevestec o campanie rusinoasa, un referendum murdar, de ambele parti.
Imi place sa ma retrag in natura, ori in gradina unde florile, arborii si intreg regnul vegetal ne amintesc ca viata are un alt loc de intalnire, cu sublimul.
In urma cu ani, in Florida, am reusit  performanta sa sadesc niste orhidee sa le privesc zilnic asa cum privesti copiii de cand se nasc si pana devin si ei parinti.

Monday, July 2, 2012

Patria mea

Octavian Paler vorbea despre o tara personala, simpla intruchipata prin parinti. Cei cu parinti minunati ca ai mei sunt binecuvantati.
Ma simt privilegiat sa identific patria cu dragii mei parinti, simpli, nestiutori de cartea lui Kant. Ei stiu sa sadeasca un pom, sa taie vita de vie. Tatal meu a lucrat zeci de ani intr-o fabrica, mai asculta motorul unei masini precum medicul o inima si ii intelege suflul.

Cineva ma intreba deunazi daca imi e dor de tara. Imi e dor de cei din fotografii, nu insa de circoteca de pe Dambovita.
Astazi e ziua Canadei, imi e dor si de aceasta tara minunata  unde fiul meu Sebastian isi duce viata.

PS Multumesc Lilianei pentru trimiterea fotografiilor.

Dupa tornade

Doar trei zile,viata fara internet si acel suflu magic numit electricitate isi inceteaza pulsul ne reduc la singuratate, dar si la regasirea noastra cu noi insine, cu prietenii, cu cei dragi.
Ne acordam timp dialogului, contemplatiei.
Am iesit cu Stefan, cu familia lui, cu cei trei copii si m-am trezit in anii petrecuti la bunici, care s-au nascut si au murit intr-o casa taraneasca fara curent electric.
Ne-am vorbit, am descoperit jocuri noi, bucuria ca in momente grele, de singuratate sunt inconjurati de prieteni.
Am iesit la o plimbare in parc. Echipe de pompieri au distriubuit apa si gheata intr-o zi torida de peste 36 grade, si au invitat copiii sa se fotografieze alaturi de masinile lor.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...