Wednesday, March 25, 2015

Bunavestire sau ingerul implinirii

Soarele se rostogleste mai devreme peste brazdele jilave abia dezbarate de povara zapezii.
Florile timpurii si cloptul magnoliei anunta ingerul Gabriel.
Nu mai e mult timp si verdele isi iese din adancuri precum copilul in trupul mamei, mugurii -sfarcurile izbindu-se in sarutul fierbinte poarta dragostea - si primavara.
Pamantul zace in cimtire parasite.
De la un an la altul tot mai putini stiu sa taie vita-de-vie, sa sape o gradina, sa puna seminte si sa lege rosiile de araci sa nu cada.
Astazi e ziua inceputului de rod.
Nu inteleg ce vor fi spunand preotii si cum vor indemna alesii sa indrepte tara.

Tuesday, March 24, 2015

Audieri si rusine

Ma erijez in cetateanul de rand ce munceste zi de zi pentru a supravietui cu cel putin 300 dolari pe luna, cand costul vietii este ridicat puterii de cumparare salariala.
Serialul mai mult negru decat romantat al politicienilor in frunte cu ex-ul presedinte jucator ne devoaleaza cauza si simptomele bolilor societatii romanesti de dupa'89.
Presedinte huiduit, chemat la DNA, Emil Boc huiduit si el de mii de oameni.
Senatorul Firea acuzator, cred ca ar fi si ea pasibila de acuzatii cu privire la atacurile la adresa lui Johannis cu referire la remarcile ca Johannis nu are copii.
Exista acum doua subiecte majore : aducerea in fata instantei a infractorilor cu sau fara succes in condamnari si teatrul de amagire in a departa si mai mult tara de realitatea economica.
Prejudicille aduse statutului nu vor mai fi reparate, va creste instabilitatea.
O izolare totala a elementelor nocive si substituirea lor ar insemna un pas inainte.
Aceleasi figuri proeminente domina politica noastra si se bucura de privilegii, de opulenta, de un etaj superior claselor ce muncesc cu adevarat.
Ce se va intampla cand exodul emigrantilor nu va sfarsi ? Cine va mai sustine tara prin munca  ?
Sau tara va fi scoasa la mezat ?


Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...