Friday, December 10, 2010

O noua era de terorism ?

Julian Assange apare pentru unii un erou, un fel de Robin Hood al timpului contemporan, insa realitatea ar reduce activitatea sa anarhista la o practica incompatibila cu statutul de jurnalist independent.
In primul rand publicarea informatiilor pe Wikileaks nu se limiteaza la dezvaluirile coruptiei politicienilor, ci la divulgarea de date cu caracter strict secret ce depaseste doar un jurnalism de investigatie.
Transparenta site-ului l-ar putea incadra sub incidenta legii americane Espionage Act of 1917.
Sunt convins ca in spatele australianului se ascund interese politice si teroriste, si campania masiva de dezvaluire a informatiilor este sustinuta de catre banuitele grupari antidemocratice.
Julian Assange devanseaza profilul celor doi autori ai atentatului din Oklahoma 1995, completand seria subversiunii teroriste pe plan mondial.

D'ale mitocanilor

Lucian Mandruta in plin cadru televizat si in direct se adreseaza unei cantarete : "Te imbraci la fabrica de parasute?"
Cum s-ar adresa unei persoane de rand, in absenta camerelor de televiziune ?

Wednesday, December 8, 2010

Zot Hanukkah !

Carte primita de la colega si surioara intru scris, Andrea Ghita
A opta zi de sarbatoare evreieasca dedicata celui de al doilea altar sfarseste sirul luminilor de celebrare a supravietuirii unui popor milenar in ciuda intemperiilor de tot felul de a lungul istoriei pana in zilele noastre.
Nu intru in exegeze teologice si ma alatur la masa prieteniei si a convietuirii in armonie si cinstindu-ne dincolo de orice diferente si comemorand binele.

Sunday, December 5, 2010

Mos Nicolae sau anticiparea lui Santa Claus


Jorditele de arini vopsite in argint ori aur vestesc sosirea in toiul noptii de 5 spre 6 decembrie.
Copiii si-au lustruit incaltarile si asteapta ca Mosul protector al copiilor, al marinarilor, al victimelor justitiei si al brutarilor sa le lase cateceva din sacul generos.
Cati dintre fariseii imbogatiti si demnitari citesc viata sfintilor ale caror nume le poarta ori ii sarbatoresc in fast si aroganta ?
Sa nu uitam ca Sfantul Nicolae s-a dedicat idealurilor sale crestine renuntand la averea personala plecand in Egipt si Palestina si a militat pentru cei condamnati in mod nedrept si aruncati in inchisori.
Nu se cere nimanui sa devina un sfant, dar putina decenta in coborarea din cartierele somptuoase intre atatia copii nefericiti ar constitui exemplul apropierii umane propagate de catre dogma crestina.

Vine Sfântul Nicolae

Haiku de iarnă Crăiasa și-a lăsat condurii fulgii risipesc lumina, iarna dansează desculță.