Saturday, November 7, 2009

Un alt La Multi Ani !


Astazi ii sarbatorim pe Mihai si Gavril.

Un sincer gand de sanatate si multe impliniri celor ce se identifica in aceasta onomastica.


Wednesday, November 4, 2009

Cenaclu, dezbatere politica sau balci ?

Cetatean dintr-un sat dunarean solicit un motor de traducere a ceea ce se petrece pe scena politica.
Fermier posesor GPS rog reply pentru un Quo Vadis in viitor.
Muncitoare in somaj cu doi copii in cautarea unei retete de trai mai bun.

Tuesday, November 3, 2009

Carte catre Domnul cel de Sus


In plina campanie electorala pandemia surprinde tara de parca nu ar indura destule.
Oare cine se mai gandeste cu adevarat la palmasul intristat ingropandu-si ridurile si fata nebarbierita, coplesit, incovoiat inainte de vreme, precum un copac smuls ?
Imi scrise cineva ca pe vremuri taranii, bunicii ciopleau dovlecii inveselind incinta toamnei si copiii.
Astazi politicienii au dovleac in loc de cap, si cineva ar trebui chemat sa ciopleasca capete noi, si nu cu zambetul pervers al promisiunii desarte.


Sunday, November 1, 2009

Post festum Halloween. Vara indianăDe Halloween restaurantele, supermarketurile, băncile şa au împărţit copiilor dulciuri, ciocolată şi mici cadouri. Copiii mascaţi, deghizaţi în Spiderman, Batman etc merg din casă în casă cu o galetuşă, pungă întrebând: Trick or Treat, un altfel de primiţi colindul al timpurilor de la satele române. Angajat într-o acţiune promotională şi de caritate într-un supermarket din Virginia (alături de o echipă de patiseri, bucătari) am îndrumat copiii şi chiar adulţii în a prepara o pizza sau în a decora mici prăjituri cu tematica Halloween-ului. Am primit cadou câteva prăjiturele din partea copiilor creativi.
Prima zi de noiembrie se aşterne cu o ploaie subtire mocaneasca. Frunze si picături de ploaie se intreg intr-o cădere armonică, in orga cea mare din Biserica Evanghelică din Sibiu. O muzica a lacrimilor in cadere pentru cei trecuti in nefiinta!
Suntem departe de mormintele lor şi e bine că o zi de toamnă târzie se dedică lor. Gândurile noastre şi faptul că ei trăiesc în noi asemenea verii indiene aprinde lumina memoriei pentru cei dragi, nu dipăruţi ireversibil, ci plecaţi într-un îndelung voiaj argonautic…
Vara Indiană în nordul Americii surprinde printr-o încălzire varatecă, explozie solară întruchipată până şi în reînflorirea cireşului japonez Sakura nu departe de Washington DC.
Prăjiturelele create de mâinile delicate ale copiilor si cireşii în floare la câteva minute de sosirea iernii mi se par un semn ceresc în ziua de celebrare a celor plecaţi dintre noi.

Broderie de vară

                                                              Pictură de I.V. Danu Întemnițat intr-o mireasmă - cristal iunie își ...