Tuesday, July 2, 2013

Un artciol mai vechi citit la Europa libera


Romania dintre noi. Societatea Best Trans

America si-a castigat existenta prin stradaniile generatiilor de imigranti sositi pe continentul fagaduintei, animati de inceputul unei vieti mai bune. In ultimii ani criza economica, framantarile politice pe plan mondial au schimbat conditiile, parcurgerea etapelor de implinire a visului american a devenit mai anevoioasa.
Cu toate acestea se gaseste inca suficient loc si oportunitati pentru fiece nou venit. Romanii si-au creat o buna reputatie, chiar daca nu toti au ajuns milionari, prin harnicie, prin tenacitate. Am decis sa scriu despre romani intalniti aici. Fiecare isi are prorpia-i istorie.
In urma cu un deceniu Irene si Lae Ianos au infiintat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii o companie de expediere de colete in Romania.
Obiectivul de activitate restrans la inceput doar la un punct de colectare, Troy, Michigan astazi opereaza in peste 12 regiuni pe intreg teritoriul SUA (Atlanta, GA, Chicago. IL, Cleveland, OH, St. Louis, MO, sa)
Ideea constituirii unei afaceri pleaca de la numarul tot mai crescut al imigrantilor romani pe teritoriul american doritori de a trimite nu numai ajutoare celor dragi de acasa, dar si propriile bunuri in cazul repatrierii, al intoarcerii acasa a celor ce si-au finalizat contractele de munca, de studii.
Familia Ianos este curent cu restrictiile impuse de catre liniile aeriene in ultimii ani si cu costul ridicat al serviciilor de posta, de curierat si au pus in miscare o linie de transport de colete la preturi mai mici. Serviciile de posta percep peste 4 dolari pe livra, in timp ce firma BestTrans, cca 1.50 dolari.
Se pot trimite de la alimente neperisabile pana la articole electrice, elctronice si obiecte mobilier.
Compania isi are reprezentanti- agenti colectare in centre regionale. Spre exemplu, in zona capitalei americane Washington DC, se concentreaza romani din Virginia, Maryland, Delaware, chiar si din New York.
Odata trimise coletele sunt preluate de catre baza de receptionare a firmei Best Trans in Timisoara si sunt distribuite la adresele de destinatie, la domiciliul primitorilor.
Serviciile includ o asigurare de baza pe colet, iar taxele vamale in cazul marfurilor cu caracter special trebuie achitate la punctul de receptionare.
Parintii in varsta ai expeditorilor din SUA nu trebuie sa se deplaseze la oficiul de vama ori de posta. Primesc pachetele acasa si nu au nimic de achitat.
Expeditia se efectueaza pe cale navala si dureaza cateva saptamani de la primire pana la livrare.
La cerintele multor clienti de a avea coletele mai rapid in tara Best Trans a adaugat un serviciu de expeditie par avion, la un pret mai ridicat decat cel standard, pe cale navala.
Firma si-a extins domeniul de activitate in mai multe tari devenind o societate multinationala. Se pot trimite pachete acum in tara si din Australia, din Marea Britanie.
Se pot trimite totodata pachete si in Ungaria, in Serbia, in Republica Moldova,
Prin birourile centrale din Timisoara si din Troy, MI se poate verifica traiectul pachetului.
Destinatarii sunt anuntati telefonic cand va fi livrat coletul.
De asemenea se respecta insemnele de manevrare a pachetelor in cazul obiectelor fragile, se are in vedere ajungerea acestora la destinatie in cele mai bune conditii.
Echipa de lucru a acestei firme se afla la o varsta tanara, insa aceasta nu impiedica deviza lor de a oferi servicii ireprosabile si de a pune in prima atentie clientul din SUA, din Anglia sau Australia, dar si primitorii pachetelor.
Intr-un dialog cu familia Ianos am retinut ideea bucuriei sutelor de parinti, rude, prieteni la primirea coletelor. Cu orice colet trimis retraiesc surpriza placuta a fiecaruia, retraiesc sarbatori si momente in care darurile sunt parte a dragostei fata de cei apropiati sufletelor
noastre.











Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...