Friday, December 3, 2010

XM25 - o noua arma

O noua flinta, rezultat al tehnologiei militare va intra in curand in dotarea fortelor americane :

Tuesday, November 30, 2010

La Multi Ani, Romania !




Sunt mandru ca sunt roman




Nu incerc sa disociez sufletul meu de pribeag si aciuat pe alte meleaguri. De ziua tarii noastre mi se pare firesc sa reflectam ce ne determina sa fim mandri de apartenenta la Romania.


Romanii din afara teritoriul Carpatilor au alta perceptie asupra identitatii noastre si acest aspect pare ignorat inauntrul spatiului natal.


Trebuie facuta o distinctie intre sloganele patriotarde, gen personajelor caragialesti ori altor figuri de perceptie comico-ridicola si statutul unei natiuni ce se impune si prin fapte.


As putea sa enumar nume de romani din diaspora, de la capsunari si pana la specialistii IT ce decid asupra mandriei de a fi roman.


Restrangand bogatia unei tari prin exportul de tehnologie si alte bunuri, la fel de bine putem vorbi de un export-transfer de valori umane Made in Romania. Scenariul in sine se sustine prin membrii comunitatii romanesti, prin eforturile lor individuale.


Adunarile, sedintele si manifestarile nationaliste nu se suprapun patriotismului. Nimeni nu mai crede in cuvintele de dragoste rostite la nesfarsit, in deteriorarea sensului lor cand acestea se sparg ca niste clabuci de sapun.


Fie in America, fie in Germania, fie in orice colt al lumii nationalismul exarcebat si mascand o intreaga de rele scapate dintr-un sertar al Pandorei se stinge precum lumanarea in ceara-i proprie.


Mi se pare o mandrie sa traiesti intr-o tara frumoasa si bine guvernata, unde painea se aseaza mult mai usor pe masa, unde copiii nu mai tremura de frig in clase si cu un viitor cert.


Nu mi-am schimbat numele desi se termina in escu, automobilul meu poarta insemnul RO, iar fiul meu inca mai spune tuturor: "mon pere este un roumain".


Noi cei departe de plaiurile romanesti nu ne adresam colegilor si vecinilor de aici cat de superiori si jmekeri suntem, ci ne evidentiam prin activitatea noastra la locurile de munca.


Nu toti romanii sunt hoti, criminali si cersetori.


Revenind la o zicala mai veche ca omul sfinteste locul, si nu invers, nu simplul fapt ca ne-am nascut intr-o anume tara determina temperatura mandriei nationale..






Sunday, November 28, 2010

Carte din Israel


Iata ce imi scrie prietenul Adrian Grauenfels din Israel :

Muzeul de Design - Holon

La începutul anului 2010 s-a deschis în oraşul Holon primul muzeu Israelian dedicat Designului. Clădirea construită de sculptorul arhitect Ron Arad ne aminteşte suprafeţele ondulate ale muzeului de artă Guggenheim din NY, cu care se aseamănăla exterior, desigur la scară mult redusă. Realizat într-un timp record, clădirea rezidă într-o combinaţie de grinzi de metal curbat, sticlă şi beton armat care la un loc formează cochilia structurală a muzeului. La interior spaţii largi pe două nivele, sunt conectate prin pante line, găsim săli de expoziţie şi laboratoare dedicate designului. Finisajul exterior foloseşte vopsele cu nuanţe de roşu, maro şi ocru, care mimează culorile dunelor de nisip pe care s-a dezvoltat modernul oraş Holon.La numai 10 km de metropolă Tel Aviv, Holonul oferă un cuib alternativ artelor, şi cercetării tehnologice

Cedric Flazinski - Olanda
Pantofi injectaţi

Cedrik a ales o tehnologie nouă în care nu există piele, gumă sau cusături. Modelul pantofilor este
produs pe computer, apoi maşini specializate injectează plastice şi răşini elastice care se solidifica în formă dorită. În final pantoful este vopsit şi .. gata de purtat.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...