Thursday, July 8, 2010

De la presedinte citire

Nu se mai taie pensiile cu 15 la suta. Vor fi impozite noi pe venituri, probabil mai ridicate.
Pana la coada pestele cel mare il mananca pe cel mic.

Tuesday, July 6, 2010

Asteptandu-l pe presedinte

Au trecut cateva zile pline de speculatii asupra celor cateva zile de tacere ale presedintelui Basescu, timp in care valtoarea neiertatoare a Siretului, a Prutului si a Dunarii si-au dezlantuit in voie dezastrul inundatiilor.

Sinistratii, miile de romani afectati privesc catre cer: unii resemnati accepta in lacrimi pedeapsa de la Dumnezeu, altii incearca sa arunce pe vina pe guvernanti, pe regimurile politice anterioare si binenteles pe presedinte.

Iata ca tatatucul mult asteptat isi face aparitia la fata locului.

Presedintele ii mustra pe bietii romani pentru lipsa de asigurari si ca si-au construit casele in zonele inundate, numai ca Legea 260 din 2008 a asigurarii locuintelor are o istorie nu tocmai coerenta de aplicabilitate, satele se afla acolo de secole.

Romanii s-au obisnuit sa se bucure de carpaceala de moment, sa nu invete din inundatiile precedente. Se consuma la nivelul vorbariei in birtul satesc, pe net, in sedintele parlamentare, in diferite emisiuni televizate etc.

Vina o poarta in mare parte autoritatile in neaplicarea masurilor de prevenire, de indiguire sa, dar raspunderea o poarta si localnicii lipsiti de spirit civic, de implicarea in actiuni de voluntariat, de gasire a unei formule concrete in a reabilita cateceva din podurile, din drumurile si din alte obiective invechite, avariate.

Localitatea Saucesti devine un simbol al deznadejdii si al impasului provocat tocmai de neluarea in serios a catorva inundatii din ultimul deceniu in aceleasi locuri.

La fel si criza economica mondiala asemuita cu un ciclon aflat departe, avea sa ne ocoleasca…

De la populatie si pana la parlamentari astuparea pe ici pe colo a carentelor unei tari avariate nu reprezinta alternativa dusa la nesfarsit. Carpaceala nu mai tine nici pe sosele, nici in diguri, nici la Cotroceni.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a semnalat ca romanii trebuie sa treaca de la mentalitatea generala de pasivitate la una “de curaj si hotarare”.

El sugereaza implementarea cuvintelor presedintelui american Obama “ Da, noi putem” (“Yes, we can!”).

Monday, July 5, 2010

Trotinete si avioane invechite

Tragedia aeriana de la Tuzla confirma ca nepasarea si carpaceala apartin guvernului actual din Romania. Pierderile in resurse umane nu vor fi nicicand recuperate.
Trupele de elita sunt dotate cu avioane hodorogite.
Pacat de sufletele celor trecuti in nefiinta inainte de vreme ...
Printre victime se afla si o tanara pilot, locotenent Lavinia Guita.
Dumnezeu sa-i retina intr-o viata mai buna, daca aceasta exista !

Neispravitii din viziunea lui Ion Cristoiu

Cand oamenii isi ies din matca seculara a smereniei si a umilintei si isi spun pasul revoltati sunt apostrofati ca "neispraviti".
Fara acestia urnele electorale nu si-ar fi atins scopul. Acum cand carutele s-au umplut de voturi cei cu haturile pot ridica vocea la cei nevoiasi.
Cat despre ziaristul Ion Cristoiu cunoastem bine traseele sale spectaculare din comunism si pana astazi...

Dupa amiaza de vara
Lacul Burke din nordul Virginiei.

Sunday, July 4, 2010

Happy Birthday, America !

Vechii greci atribuiau apelativul de imbecil celor e nu faceau sau nu intelegeau politica. Prefer sa ma investesc cu aceasta aura si sa ma bucur de o viata linistita, dezbarata de vocalizele politicienilor demagogi si corupti din Balcani.
Colegii mei de lucru sarbatoresc Ziua Independentei americane departe de orice politizare, lozinci si de grijile parlamentarilor.
Foarte asteptata de mici si mari, celebrarea estivala semnifica parade, gratare, concerte, focuri de artificii, voie buna si increderea in relansarea economiei nationale.
In ciuda teoriilor conspirationiste, ale campaniilor antiamericane viata pentru omul de rand din aceasta tara isi consuma un nivel de trai superior, decent.
De cateva secole America ramane si va ramane o tara dorita si unde se gaseste un adapost pentru oricine.

Broderie de vară

                                                              Pictură de I.V. Danu Întemnițat intr-o mireasmă - cristal iunie își ...