Sunday, February 7, 2010

Soferul turbat si pasagerii mielusei din autobuz

Un incident ( nefiind singular) in transportul in comun din Bucuresti pare sa confirme degringolada satului fara caini (aici ma refer la cei de paza).
Sunt constient ca politia nu poate face fata, nu poate fi la fiecare pas alaturi de cetatenii pasnici, si atunci o organizare civila a unui grup de gardieni populari ar fi de bun augur.
Modelul acestei organizatii nonprofit de prevenire a crimei, ale infractiunilor le gasim in istoria traditiilor lui
Curtis Sliwa (Magnificent 13 redevenit Guardian Angels) din New York, si chiar ale luptatorilor Los Pepes din Columbia angajati in lupta impotriva cartelului lui Escobar.
Sunt convins ca prezenta unor atare detasamente ale ordinii ar reduce si din procentul manglitorilor din mijloacele in comun.
Pe de alta parte opinia publica, spiritul civic nu sunt prea vizibile.
Soferul cel viteaz tabacind un calator ar trebui la randul lui amendat de catre ceilalti martori. Sa fi sarit mic si mare asupra lui cu umbrela, boccea ori altceva si sa-l fi imobilizat.
Nu spun ca o instigare la violenta ar fi in consens cu normele legale, dar ce altceva ar limpezi climatul, si asa tulbure ?

No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...