Wednesday, May 20, 2009

Sarbatorirea sfintilor Imparati Elena si Constantin.In memoriam Elena Popescu

Imagine dupa o pictura executata de catre Dorothy Maier

Pe 21 mai celebram o noua etapa in lumea crestina, si poate cea mai importanta prin Edictul (Decretul) de Milan sau al lui Constantin .
Celebrarea semnifica si o regrupare a lumii crestine intr-un imperiu al Bizantului (Orient) ca o victorie asupra eventualelor pericole musulmane de mai tarziu.
Un sincer La Multi Ani tuturor ce poarta prenumele Elena si Constantin !
In acelasi timp doresc sa amintesc de tragicul sfarsit al Elenei Popescu, decedata la datorie in 2004 in urma accidentului de la Mihailesti (Buzau).
« Filmul accidentului - Pe scurt, filmul accidentului se prezinta astfel. In jurul orei 5.00, camionul, care se deplasa spre Buzau, se afla la circa 300 de metri de Mihailesti. Autoutilitara s-a rasturnat intr-o curba usoara. Abia cand s-a aprins incarcatura au fost alertati pompierii militari. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de pompieri si seful Postului de Politie din Mihailesti, Gabriel Hurlup. La putin timp de la sosirea pompierilor si politistilor la locul accidentului, in zona s-au deplasat si jurnalistii Elena Popescu si Ionut Barbu, ambii corespondenti ai postului de televiziune Antena 1, care se pregateau sa realizeze un reportaj despre eveniment. La scurt timp, din cauza temperaturii ridicate, incarcatura din camion a explodat. Suflul a fost extrem de puternic. Practic, camionul s-a dezmembrat, iar din el a mai ramas doar axa din spate, undeva, la circa 100 de metri, pe camp. Cele doua autospeciale de pompieri au fost avariate, precum si alte sase autoturisme aflate in apropiere. Dintr-o Dacie echipata cu GPL, doar butelia de gaze a mai ramas intreaga. Pe locul unde se afla autocamionul s-a produs un crater, cu o adancime de 10-12 metri si un diametru de 30-40 metri. Partea carosabila a drumului european 85 a fost spulberata. Pe o raza de 250 de metri de la locul producerii exploziei erau imprastiate bucati din corpurile persoanelor decedate. » (
http://www.phg.ro/stire.php?id=2650&cat_id=19)

ELENA POPESCU
News Organization: ANTENA 1
Died 2004
Location: ROMANIA
The television reporter was covering a major traffic accident May 24 when a truck involved in the accident, loaded with nitrogen-based fertilizer, blew up. The explosion killed her and 15 others at the scene, including the cameraman accompanying her. In addition to television work, Popescu did radio and print reporting. She was 26 years old and single (
http://www.123people.com/s/elena+popescu)
Propun un moment de reculegere si cateva versuri dedicate reporterei Elena Popescu :

Elena si cuvintul urcind la ceruri

Se dedica reporterei Elena, surioara apusa intr o zi de mai(Material propus pentru publicare la data de: 17-05-2005 in http://www.acum.tv/ )

Undeva la un pont mai potrivnic decit tristetea lui Ovidiu Publius

ma intreba umbra

dinspre adincuri si furtuni unde imi e zimbetul.

Nu e cintec,

nu e soare si nici adiere si nici somn peste lume,

nu e rana mai deschisa inspre zori la ocean

decit copil singur la parinti,

A cazut o stea, surioara si zeita intru cuvint ,

credinta.

Nu e dimineata,mi as da jumatatea din zi sau noaptesa fim alaturi,

asa cum fratii dioscuri se reunsesc uitind

Moartea si Viata,in fratie.


E luna mai - ploaia aduce florile in covor imparatasei Elena

vestindu–i ziua.


E luna lui mai si seara intrebam la iesirea din sat:- E departe raiul ?

Nimeni nu mi raspunde si salcimii isi pleaca floarea

sub mii de gene

si lacrimi.
No comments:

La Multi Ani, Israel !

  Grădina   Între sare și sânge, Pietrele nu dorm, Marea statică și mult înaltă în sclipi...