Friday, May 22, 2009

Doliu national ! Ne paraseste o diva…


Mi-am propus sa ignor unele nume de asa- zise personalitati ale Romaniei contemporane, dar orice juramant poate fi si calcat.
Am parcurs randurile de adio din Jurnalul National de astazi (http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/mihaela-radulescu-plec-suparata-dezamagita-indurerata-508550.html) declarate de catre o victima fortata sa coabiteze cu lumea inferioara nivelului ei academic, nobile-i descendente de geniu neinteles.
Ce sfaturi poate da ea unor tineri la rascruce de vanturi si in deriva conflagratiilor social-politice?
Biata fatuca prigonita de o tara neprietenoasa isi face bagajele si se duce. Si tocmai la Monaco !
Ce intelege Dansa din a pleca dintr-o tara, ca imigrant ?
Ce stie despre tinerii ce si-au riscat viata in trecerea frontierele si despre taberele de refugiati de la Traiskirchen ori Latina ?
Are Dansa vreun habar de ceea ce inseamna a incepe viata de la zero intr-o tara straina ?
Sau poate biata diva, in perioada de integrare in Israel a spalat vase ? perioada de instructie a oricarui imigrant al carui bagaj nu e decat forta de munca si inteligenta.
Singurul ei exemplu : prin casatoria cu un magnat sau magnata obtii raiul pe pamant.
Cat despre schimbarea numelui de escu intr-un nou nume dovedeste ceea ce noi, in America, numim « low class ».
Sunt mii de Ionescu ori Popescu (multi au consacrat inventii, o reputatie solida) si nu si-au schimbat numele de familie .
S-a suparat ca vacarul pe sat. Poate ar trebui sa traducem aceasta zicala intr-un limbaj a la Monaco. Pe Coasta de Azur mai intalnesti si cate un mic hotel cu numele de Negresco, care neaos coboara din nobilimea franco-italiana !
Balacareala mediatica, adulterul cu un papitoi si alte scandaluri reproduc murdaria rufelor expuse in balcoanele hidoase.
Prin plecarea Dansei din spatiul onomastic romanesc a carui silaba compromitatoare de …scu ii da eczeme de piele (sau de alta natura) ne scuteste de picanterii perfide, de alte spectacole ridicole.
Singurul adevar grait de Dansa:
« Sunt convinsă că şi eu, şi România putem trăi una fără cealaltă... »
Apa trece, pietrele raman. Presa tinerilor talentati nu se autodefineste numai prin uratenie interioara, prin compromisuri. Intalnim si tineri trudind din greu pentru un salariu mizer, plini de sperante ca vor fi si schimbari pozitive.
Plecarea lui Tudor Chirila din tara ne-ar indurera, ca sa ofer un exemplu edificator in spatiul mediatic romanesc actual (http://tudorchirila.blogspot.com/2009/03/scrisoare-catre-liceeni.html).



No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...