Monday, November 30, 2015

1 Decembrie. In intampinarea romanilor

Iarna e la inceput de drum. Romania sarbatoreste ziua si isi pune iia cea  brodata cu flori, ape si munti, poate cateceva ramas dupa trecerea atator jafuri. In cei 26 de ani raul a crescut din interior-implozie dureroasa, greu de vindecat.
Din diaspora sunt semne zilnice din partea celor plecati de acasa, nu numai prin sarbatoriri ocazionate, precum mersul la la biserica din cand in cand, ci prin gesturi ce intrec manifestarile ieftine.
Cuvantul roman este adus la standarde de respect si de apreciere prin iscusinta, prin rapiditatea imigrantilor de a se integra, prin buna indeplinire a muncii lor.
Nu e nevoie de a arbora tricolorul pentru a epata. Grupari literare si reviste din SUA si Israel isi exprima gandurile in limba romana.
Spre exemplu, Revista secolului XXI  ne convinge ca toti vorbitorii de limba romana se reunesc intr-un spatiu comun. al imaginarului si al frumosului re-dobandit prin cuvinte.
Ceea ce nu reusesc legatii culturale, organisme de stat, iata ca un numar tot mai crescand de iubitori ai scrisului cinstesc casa si locul natal in limba romana.

http://en.calameo.com/read/001073787f2d71f64832d
No comments:

Romania Transport sau succesul unei familii

Sute de romani il cunosc pe Nea Ghita de aproape doaua decenii in SUA. Inainte sa existe internetul Gheorghe Florea a inceput o afacere de ...