Monday, December 23, 2013

Ultima lumina de Advent


Careul implinirii perioadei premergatoare nasterii Domnului Iisus se enunta prin fapte bune. Am cunoscut in SUA persoane, organizatii, corporatii ce se gandesc la cei fara sprjin, la cei mai saraci, la copii.
Baza aviatei de elita americane incluzand aeroportul prezidential, Force 1 si Force 2 se prezinta ca un orasel al personalului militar cu toate serviciile auxialiare- spital, centru comercial, biserica etc.
De cateva luni am fost invitatul unui centru de intrajutorare in incinta Bazei militare Andrews, numit Airman Attic ( Podul Aviatorului), un imobil destinat colectarii de bunuri, de haine, de orice poate fi folositor famillilor nevoiase.
Soldatii, subofiterii si alte cadre militare cu familii numeroase si din cauza naturii serviciului lor, transferati de la o unitate militara la alta dispun de gratitudinea acestui centru de caritate.
Rachel isi dedica timpul ca un desavarsit coordonator voluntar intr-o activitate deloc usoara, intr-un centru de colectare in scopuri caritative.
Sa receptionezi saci si cutii cu tot felul de obiecte, sa sortezi si sa randuiesti ca intr-un supermarket pe rafturi toate donatiile ii ia tot timpul.
Este inconjurata de alte cadre voluntare .
Volumul donatiilor si generozitatea lui Rachel, intentiile sale depasesc spatiul bazei militare.
Rachel imparte darurile unei din zona, si in ultimele luni a acceptat sa doneze bunuri cu destinatia Romania.
S-a aratat bucuroasa sa stie ca multe dintre jucariile primite, haine de copii si altele pot lua drumul catre Romania. Este o tara pe care nu cunoaste decat din reportaje sporadice, din auzite.
In spatele bradului de Craciun, Rachel are un colaj cu imagini Romania.
Pentru ea o actiune de caritate, un proiect numit Romania devine posibil si datorita lui Lilly Pierce, a carei activitate este binecunoscuta romanilor din zona, si din tara.
Lilly Pierce, la randul ei asigura donatii substantiale compuse din elemente de mobilier, alimente, articole pt copii si alte produse ce nu pot fi expediate in Romania. Astfel s-a stabilit un parteneriat intre cele doua lumi, mai ales intre Rachel si Lilly.
Aprind ultima lumina de Advent cu gandul la gesturile nobile ale unei persoane departe de Romania, o straina de fapt.
Gandul ca in lume exista si suferinta, tristete, foame, saracie si prin putinul adus al fiecarei persoane celor in cauza se traduce prin cinstirea reala a imaginii lui Iisus.
In urma cu cateva zile Rachel a organizat o seara de Craciun pentru copiii cadrelor militare din baza militara Andrews.
Celebrarea a avut loc in incinta centrului de donatii, Andrews Attic. Sarbatoarea copiilor nu se deosebeste decat prin limba engleza, in rest voia buna si prezenta lui Mos Craciun au acelasi efect magic asupra celor mici.

Va doresc un Craciun Fericit si multa Voie Buna !










No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...