Monday, December 6, 2021

Doctorul a luat durerea cu mâna, nu Dumnezeu

 


Într-o perioadă de decădere morală, politică, socială în care războiul conspiraționistilor, al noilor nihiliști, o categorie absolut indispensabilă oricărei societăți a fost admonestată forțată să ia calea străinătății – aceea a medicilor.

Campanii de denigrare, de desconsiderare au iscat reducerea numărului cadrelor medicale din România. Decizia măririi salariilor medicilor a fost de bun augur.

Astăzi, de ziua de Moș Nicolae, un medic e la datorie timp de 10 ore fără pauză de masă. Am fost în fața cabinetului lui. Așteptau peste 25 de pacienți.

Spre finalul programului său m-a invitat ăn cabinet neschțând nicio grimasă de oboseală cu un zâmbet ce ar traduce Bine ai venit !

M-am simțit copleșit, stânjenit, chiar și cu regrete că i-am călcat pragul cabinetului... Ar fi trebuit să se bucure cu copiii de ziua de prefigurare a Crăciunului.

Cu multă răbdare m-a operat de urgență.

A dispărut durerea ca la un semn magic.

Nu  gâseam cuvintele de mulțumire. Medicii merită nu numai o felicitare sumară, de complezență.

Doctorul Claudiu Matei a fost subiectul a multor cuvinte- complimente, însă nu am fost niciodată pacientul lui.

Neurochirurgul Claudiu Matei face parte din grupul medicilor ce refuză orice tentație a ofertelor din afara țării. Deviza lui se circumscrie întrebării: Dacă plec, cine mai are grijă de bolnavi în România?

Nu mă simt capabil să mă identific cu spiritul lui de sacrifciu, cu tenacitatea celui cu luptă cu momentele grele, cu urcușuri abrupte. Ca medic devii ținta neîncrederii  unor pacienți sosiți în ultimul moment când e prea târziu, alteori ai de a face cu pacienți ce se pricep la toate și sugerează medicului tratamentul, că așa au văzut ei pe Facebook...

Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, renună la platforma online Spitalul Virtual pentru Copii, o instituție ce de patru ani însumează un număr de pe ste 250 000 de admiratori.

Eforturile sale de Sisif, de visător  făceau parte dintr-o muncă voluntară. Proiectul lui a luat sfârșit din cauza atacurilor de ură, de calomnii, ameninâări cu moartea.

Revin la medicul Claudiu Matei și sper ca nici el să nu devină subiectul niciunei acțiuni de ură ori de dejecții nemotivate.

Fac apel la cetățenii  vindecați și a căror viață le- a fost salvată, să facă o campanie a binelui. Din păcate nesimțiții, noii naziști adunați în galerii de vuvuzele ale morții ca la fotbal-gata să ucidă, să admonesteze devin un pericol social, ascunși ca lașii dupaă conturi false online.

Ca un pacient fericit mă înclin și aduc mulțumiri doctorului Claudiu Matei.Să nu uităm numele regretatului doctor Ilie Vonica, fondator al templului Polisano.

Sărbători fericite!

 

 

 

 

No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...