Monday, September 30, 2019

Președintele Klaus Johannis a lansat a treia carte la New York



Pe 26 septembrie a avut loc, în sala festivă a prestigiosului club Liederkranz, Manhattan lansarea cărții președintului Klaus Johannis, “EU.RO - Un dialog deschis despre Europa, eveniment marcant pentru românii din diasporă, dar și pentru mulți invitați americani interesați de realitatea României de astăzi, ca parte integrantă a Uniunii Europene.

Președintele român a punctat în primul rând situația de „nemulțumire profundă” a poporului tocmai din cauza proastei guvernări PSD din ultimii ani. Totuși adaugă el, populația a învățat că protestele în stradă au adus serii de cutremure politice. “Totuşi, în această nemulţumire eu văd câteva semne foarte frumoase şi pe care le consider în esenţă pozitive. Societatea românească şi-a depăşit faza amorfă, este vie, participă, verbalizează aşteptările şi atunci când lucrurile merg deosebit de prost oamenii sunt dispuşi să iasă în stradă şi cred că toate acestea sunt semnale foarte bune. Societatea este vie, participă la viaţa publică şi românii au înţeles că e important să spună ce vor”

Neparticiparea la vot a generat majoritatea puterii guvernului, rămâne o lecție ce nu trebuie repetată. Prezența masivă din mai 2019 a demonstrat în sfârșit că guvernul trebuie să plece de la conducere.

Referindu-se la cartea prezentată, președintele subliniază poziția sa de pro-european:” EU este Uniunea Europeană şi RO este, evident, România noastră. Titlul este şi el cu semnificaţie puţin mai profundă. EU.RO înseamnă că Europa este România şi România este Europa. Suntem indisolubil legaţi şi este bine aşa. Eu, personal, sunt pro-european, sunt convins pro-european, cum sunt - apropo - şi convins transatlantist. Şi aceste lucruri am vrut să le transmit prin ce am scris în această carte”

S-a adus în discuție întoarcerea românilor din diasporă. Klaus Johannis a reliefat că România ar avea de câștigat în cazul revenirii lor acasă datorită performanțelor și experiențelor de lucru dobândite în țările de imigrație.

Lansarea de carte a fost urmată de o sesiune de autografe.


2 comments:

Tiberiu said...

Autorul ne prezintă ultima sa întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, la New York. Preşedintele a participat la ultima sesiune ONU, unde a avut şi un discurs. Cu acest prilej, preşedintele Iohannis şi-a lansat o nouă carte, care evidenţiază o dată în plus orientarea pro-Bruxelles a preşedintelui.

Tiberiu said...

Vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, la New York din septembrie 2019 marchează o nouă ocazie a preşedintelui de a se reconecta cu diaspora româno-americană. Într-un an electoral, unde alegerile prezidenţiale din România bat la uşă (noiembrie-decembrie 2019), o astfel de vizită a preşedintelui este binevenită.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...