Thursday, June 16, 2016

Punte peste ape tulburi

Dupa ani de sincope puternice dintre serviciile romanesti consulare si dintre romanii din diaspora, in ultimul timp schimbarile benefice plecate dinspre noua directie a presedintelui Johannis si dinspre autoritatile romane de resort confirma o noua etapa.
Ambasadele incep sa devina o casa de primire a romanilor si se cere in acelasi timp, o intelegere din partea celor plecati de ani si a nu mai privi angajatii consulari ca pe niste dusmani.
Numirile recente ale noilor ambasadori din Germania (Emil Hurezeanu) si din S.U.A.(George Cristian Maior) impun o nota superioara in stabilirea relatiilor romane cu tarile de resedinta ale ambasadelor, dar si perfectarea serviciilor fata de imigrantii romani.
Plecand de la istoria relatiilor diplomatice dintre S.U.A. si Romania remarcam o perioada longeviva de 130 de ani.
Am trecut treptele Ambasadei Romaniei din Washington ca simplu cetatean si nu am decat cuvinte frumoase adresate echipei diplomatice.
Pentru o mai buna cooperare e nevoie de participare a celor doua parti.
Trebuie amintita cosmetizarea site-ului ambasadei si perfectionarea procesarii serviciilor cu populatia din diaspora: vize, documente de calatorie, acte juridice etc.
 http://www.informatiiconsulare.ro/

                                                    


No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...