Thursday, July 23, 2015

Sapte violatori si o judecatoare
Odraslele catorva familii de gospodari instariti din judetul Vaslui sunt autorii unui viol in grup si liderii unor manifestari antisociale agravante.

Violul ca infractiune si derapare de la o conduita normala este intalnit si in alte tari, insa pedepsit la fel de drastic ca si o crima.

In Romania postdecembrista procedurile de combatere, de prevenire si de pedepsire nu-si duc la indeplinire cu succes misiunile specifice statului european.

E nevoie de semnale tragice in a atrage atentia asupra actului incalificabil, numit viol.

In urma cu cativa ani o tanara “luata cu japca” se arunca de la etaj, nemaisuportand abuzurile sexuale la care era supusa; actul salbatic al imigrantului Mailat in Italia oripileaza opinia publica europeana; un recidivist lasat in libertate dupa comiterea unei agresiuni sexuale anterioare violeaza si ucide o tanara japoneza abia sosita pe aeroportul Otopeni.

Lista continua cu alte zeci de cazuri pana la violul din judetul Vaslui, comis cu bestialitate in luna noiembrie a anului trecut.

Clementa si toleranta infractiunilor de viol din partea organelor judiciare favorizeaza repetarea actelor antisociale, faptasii nu se tem de rigorile legii. Sau in unele cazuri putem atribui lipsa de impartialitate a judecatorilor, nu stim din ce motive.

Erorile judiciare, punerea in libertate a multor infractori – in aprecierea organelor judecatoresti- ca acestia nu prezinta un pericol social accentueaza neincrederea in justitie in randul victimelor, si ca legea e de partea lumii criminale.

Citez fara niciun comentariu un pasaj din motivatia judecatorilor vasluieni, o explicatie ditirambica de parca ar vrea sa adoarma copiii:

„Ȋn raport de aceleaşi circumstanţe, instanţa de control judiciar apreciază că în actualul stadiu procesual al cauzei, în care sunt judecaţi inculpaţii, măsura arestării preventive nu mai întrunește cerinţa proporţionalităţii acesteia cu gravitatea acuzaţiei aduse acestora. Pentru a ajunge la această concluzie, s-a avut în vedere lipsa antecedentelor penale ale celor patru inculpaţi, care se află la primul conflict cu legea penală, durata pe aceștia au petrecut-o în arest preventiv (de circa 5 luni), ce a permis inculpaţilor să conştientizeze care sunt urmările comiterii de fapte antisociale. (...) Tribunalul consideră că măsura preventivă a arestului la domiciliu poate asigura un echilibru între interesul public de înfăptuire a justiţiei penale şi interesele personale ale inculpaţilor, de a fi judecaţi nu în stare de detenţie în regim penitenciar, ci în arest la domiciliu, o măsură care, deşi privativă de libertate, implică o atingere mai redusă a dreptului la libertate individuală". As aminti doar ca autorul acestei sentinte este o femeie, Georgina Munteanu.

Dintr-o analiza postfaptica reiese ca victima supusa cu bestialitate violului in grup nu se bucura de dreptate, nici de consiliere de specialitate, si mai mult decat atat, este expusa in continuare atacurilor din partea agresorilor.

Un alt aspect ce se potriveste ca o manusa perfecta cu motivarea judecatoreasca il reprezinta mentalitatea retardata a localnicilor, si mai departe a unei parti a populatiei romanesti. Violul in acceptiunea lor nu reprezinta o abatere grava de la conduita sociala.

Adolescenta agresata este acuzata, iar violatorii sunt priviti ca niste eroi. Sarcasmul, aroganta faptasilor, indolenta si sustinerea din partea localnicilor orbiti de traditii preluate dintr-un ev mediu turcit continua

actiunea de batjocorire in tandem cu deciziile organelor de drept.

Vocea consatenilor, din fericire nu majoritara, caci mai exista si cetateni normali scandeaza urmatoarele: „Aşa-i trebuie, dacă s-a urcat în maşină cu şapte. Dacă era fată cuminte, nu păţea nimic. Fata e de vină. A distrus şapte familii, oameni credincioşi care nu au avut niciodată probleme cu legea”.

Sa fim oare doar la un pas de impunerea unei practici Sharia in piata mare si sa aruncam cu pietre in femeie ?
No comments:

Romania Transport sau succesul unei familii

Sute de romani il cunosc pe Nea Ghita de aproape doaua decenii in SUA. Inainte sa existe internetul Gheorghe Florea a inceput o afacere de ...