Wednesday, May 15, 2013

Bun venit acasa lui Florinel Enache !

Ma intristeaza ca pe ziua de 9 a lunii lui mai s-a vorbit putin de Proclamarea Independentei Romaniei de la 1877 si de discursul lui Kogalniceanu. Se pare ca sarbatoarea a fost prea mult umbrita de integrarea in Europa cu consecintele uneori de transformare a Romaniei in colonie. Sa ne oprim doar cateva minute si sa ne gandim la cat de importanta e ziua independentei pentru americani si pentru alte tari.
Soldatul roman Florinel Enache s-a  intors in tara. Conferirea distinctiilor de onoare, cinstirea sa si intrarea in tara ca un erou nu sunt decat consolidarea respectului suprem acordat celui ce isi risca viata pe campul de lupta.
Primirea oficiala, semnarea cam tardiva a decretului de acordare a titlului de cavaler de catre presedinte, ditirambii abundenti vin din partea unora dupa vizita presedintelui american Obama odata cu popularitatea acestui eveniment.
Tragismul lui Florinel Enache nu trebuie exploatat ca un subiect-vanatoare dupa senzational, dupa audienta.
Sa nu uitam eforturile personalului din spitalul Walter Reed din Bethesda, MD, datorita carora viata lui Florinel i-a fost salvata.
Promisunea Ministrului Apararii din Romania confirma ca banii nu sunt mai importanti decat viata. Sa speram ca autoritatile romane si cei apropiati il vor ajuta si mai mult .
Intr-o nuanta limpede randurile ziaristei Anca Oegar ne amintesc de importanta romanului aducator de renume stralucit tarii noastre, si drapelului romanesc;
Iar preşedintele, când i-a strâns mâna, a salutat România, i-a salutat pe toţi soldaţii români, şi pe cei care luptă alături de cei americani, a salutat demnitatea şi determinarea lui Florinel de-a înfrunta viaţa într-un scaun, dându-ne un exemplu nouă, tuturor, că indiferent cât de greu ne-ar fi, undeva, peste Ocean, exista o mână întinsă României. Aceasta este semnificaţia vizitei şi asta ar trebui să înţeleagă cei care conduc această ţară.
Şi asta în timp ce, sub ochii noştri, România se transformă în ţara tuturor compromisurilor
.http://www.elcobrador.info/2013/04/romania-lui-florinel-enache.html




No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...