Thursday, December 29, 2011

Surpriza in decembrie

Imagine surprinsa la intalnirea dintre blogg-uriUn imens dar al lunii decembrie il constituie intalnirea cu bloggerii mai tineri sibieni intr-un cadru iernatic, intr-un local reusit, unic si ademenitor precum un han de altadata deschis drumetilor.
La invitatia lui Tudor St Popa pe care il stiam din scris, din blogul sau am re-descoperit tineretea unui Sibiu ne afisat, dezlipit de brandurile oficiale si cumva nedorit de autoritati tocmai pentru zicerea adevarului.
Am re-descoperit in mult mai tinerii artisti sbieni aspiratia la o tara dezbarata de povara amaraciunilor si a lipsei de perspectiva. Nu este o pura remarca patriotarda de sibian plecat din urbea natala in urma cu aproape trei decenii.
M-am declarat ca intotdeauna sibian fidel traditiilor culturale de pe malul Cibinului.
Le-am relatat ca nu intotdeauna, noi ce traim in afara tarii, ignoram realitatea. Ca drept exemplu am vorbit despre revista www.Acum.tv si stradaniile unui grup de vorbitori de limba romana din intreaga lume in a pleda pentru comunicare si pentru o varianta culturala romaneasca urbanizata, in afara extremismului de orice fel.
Mi-am exprimat opinia ca nu ar trebui sa existe ruptura dintre romanii plecati si cei din tara.
Un dialog, o fuziune ar constitui o punte solida peste apele viclene ...
Ma gandesc chiar la institutirea unui centru, societate a sibienilor din intreaga lume cu sediul la Sibiu, chiar.
Am parasit ceainaria iluminat de generozitatea gazdelor, de credinta in schimbare, intr-o victorie a unei partide de sah in care am pierdut foarte multe piese.
La Multi Ani, in primul rand bloggerilor sibieni, lui Tudor, si cititiorilor mei !
Multumesc pentru invitatie si promit sa raman mereu cu si alaturi de ei.

1 comment:

tudor CeMerita.ro said...

hohoooo, de mult nu mai sunt pe blogspot :))))

HAPPY MOTHER'S DAY !

on the bank of spring i asked a little girl about her mother. she was drawing me the sun and a flower. She knew the waves would wipe...