Monday, March 22, 2010

Diva si forumistii

A fost odata ca niciodata o fata dusa in lumea insorita din Mediterana sub pretextul ca riviera damboviteana ii produce greata,
Nu a trecut mult si iat-o revenind pe ecranele televiziunii romane, de data aceasta ca privind romanii din tara cu ochii celor stabiliti in diaspora.
Ce stie duduia de sacrificiile celor ce au trecut Dunarea in inot, ale celor ce au traversat prin noapte si frig kilometri peste frontiere, ale celor ce au infruntat campusurile de refugiati si atatea altele ?
Exponent feminin al unei categorii de realizate in urma casatoriei cu un bogatas vine sa dea lectii de morala, sa reorganizeze lumea.
Nu are decat sa-si epateze toaletele si sa-si consume sfatosenia pe ecranele gazda din tara, insa nicidecum sa se identifice cu noi ce de ani ne-am construit un drum in exil pe cont propriu.
Nu mi se pare onesta denigrarea romanilor in momentul in care te invartesti in mijlocul acestora, persisti sa-ti cresti audienta cu ei, chiar daca sunt niste"scuipatori de seminte".
Miile de romani din diaspora, trezindu-se dis-de-dimineata sa nu intarzaie la serviciu nu pot fi umbriti de catre infractorii si lichelele criminale si au alte preocupari decat cele ale isi umple timpul cu emisiunile gen: "ce vraji au mai facut pitipoancele valahe".
Vorba batranilor de altadata: Unde scuipi, nu lingi.

3 comments:

daninho said...

Și tu ești invitat duminică, 28.03.2010, pe terenul de la Top of the fooball, de pe Milea (Sibiu), să-ți etalezi talentele ascunse la un meci de fotbal :D

Lista o găsești aici:
http://daninhodj.blogspot.com/2010/03/fotbalblogtweetmeet-sibiu.html

Înscrie-te și tu :)

iana said...

In copletarea vechiului proverb din final, as adauga: " De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!"
Din nefericire, aceasta bipeda bipolara, are audienta nu numai in randurile pitipoancelor lipsite de identitate, dar si in randurile patrulaterilor de sex opus...tot din nefericire spun, i-am mai facut un mic portret, pe un site al revolutionarilor, unde, se dorea martora a adevarurilor...fugi catea! ca vin lupii la stana ! si s-ar putea sa-ti bage mana'n buzunar, pentru inca doua trei operetii estetice, pe creier...ca persoana este cum se arata, asta nu ma deranjeaza, dar sa dea amnezia in oamenii care au stiut ce poama buna e, fara sa sufle o vorba, doar pentru ca a devenit" vedeta"( my as..ss, you didn't know her!/??)
Personajul acesta imi aduce aminte despre o veche relatare a unui foarte bun prieten, din perioada lui de concentrare( parca asa se numea, exercitiul militaresc), cand, in unitatea sau regimentul respectiv, a aparut o femeie, care dupa o suplicioasa activitate, a fost pusa in fata plutonului,de catre unul cu rang mare,si i s-a cerut sa arate cu degetul mijlociu, pe cal care...a abuzat-o intim... la care tanara cu un gest larg al mainii duse de la un cap la altul, celor aliniati, a dat raspunsul fara sa incrimineze "un"singur amator.
Ceea ce este ingrozitor de trist, este faptul ca acest gen de parasute, devin model al reusitei,femeii in societate romana, infestand mintea tinerelor, care gasesc in tv, modelul ideal de femeie, bune de urmat, neavand inca puterea de a discerne,intre valoarea (morala) si nonvaloarea ( pusa in ambalaj stralucitor).
Promovarea Kitschului,este cea mai mare ofensa a culturii, este ceea ce duce la "bararea drumului valorile estetice si artistice autentice"Mole - deoarece la baza lui sta un principiu etic negativ- minciuna.Kitschul sapa chiar la temelia valorilor fundam,entale ale spiritului uman: frumosul, adevarul, binele !
Dar cum am sa conchid tot cu un prove:"Pestele de la cap se impute !"- poate e vina altora, care au putut propulsa o asemenea nenorocire pentru noua societate, libara si ha! ha! democratica.

cibinensis said...

Multumesc pentru comentariu. Inclin sa cred ca vina apartine in mai mare masura celor ce cresc procentul audientei. Ai dreptate si aura mediocritatii va bantui lumea mioritica.

HAPPY MOTHER'S DAY !

on the bank of spring i asked a little girl about her mother. she was drawing me the sun and a flower. She knew the waves would wipe...