Sunday, November 1, 2009

Post festum Halloween. Vara indiană











De Halloween restaurantele, supermarketurile, băncile şa au împărţit copiilor dulciuri, ciocolată şi mici cadouri. Copiii mascaţi, deghizaţi în Spiderman, Batman etc merg din casă în casă cu o galetuşă, pungă întrebând: Trick or Treat, un altfel de primiţi colindul al timpurilor de la satele române. Angajat într-o acţiune promotională şi de caritate într-un supermarket din Virginia (alături de o echipă de patiseri, bucătari) am îndrumat copiii şi chiar adulţii în a prepara o pizza sau în a decora mici prăjituri cu tematica Halloween-ului. Am primit cadou câteva prăjiturele din partea copiilor creativi.




Prima zi de noiembrie se aşterne cu o ploaie subtire mocaneasca. Frunze si picături de ploaie se intreg intr-o cădere armonică, in orga cea mare din Biserica Evanghelică din Sibiu. O muzica a lacrimilor in cadere pentru cei trecuti in nefiinta!




Suntem departe de mormintele lor şi e bine că o zi de toamnă târzie se dedică lor. Gândurile noastre şi faptul că ei trăiesc în noi asemenea verii indiene aprinde lumina memoriei pentru cei dragi, nu dipăruţi ireversibil, ci plecaţi într-un îndelung voiaj argonautic…




Vara Indiană în nordul Americii surprinde printr-o încălzire varatecă, explozie solară întruchipată până şi în reînflorirea cireşului japonez Sakura nu departe de Washington DC.




Prăjiturelele create de mâinile delicate ale copiilor si cireşii în floare la câteva minute de sosirea iernii mi se par un semn ceresc în ziua de celebrare a celor plecaţi dintre noi.





1 comment:

Anonymous said...

Gala pt. Supervoluntari
as_colors@yahoo.com
http://galavoluntari.wordpress.com

Fie ca ai facut voluntariat, fie ca ai promovat activitati in comunitate in anul care a trecut, te invitam sa aplici la Gala pentru Supervoluntari din Sibiu. Avem o categorie speciala pt. bloggeri :) galavoluntari.wordpress.com Nu uita sa ceri si invitatia la eveniment ;)
PS: ramanem recunoscatori daca promovezi Gala pe blogul tau si in gasca ta de prieteni :)

Multumesc in numele,

Claudia Popa
presedinte

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...