Monday, May 4, 2009

Post Festum 1Mai



Sunt un adept declarat al ideii ca viata trebuie traita din plin. Hai sa bem si ce-a ne-a mai ramas…
Nu inteleg insa un aspect. Multe comentarii, articole si bilanturi reiterante vorbesc de cat s-a baut si mancat in urma cu peste doua decenii. Si in fiecare an articolele isi repeta refrenul, tema.
Cred ca exista o saturatie in a pierde timpul si energia comparand numarul sticlelor de bere si al micilor meselor de 1 Mai din epoca trecuta cu cel de astazi.
Qui prodest ?
Viitorul nu ar fi mai interesant ? Prezentul nu are destule intrebari la care asteapta raspunsul solutionarii atator dileme arzatoare ?
Cred ca uneori e necesar sa ne concentram fortele asupra a ceea ce trebuie facut pentru a repara atatea hibe in tara noastra. Sa privim frontal viitorul, sa mai facem loc celor mai tineri oferindu-le o sansa.

Intr-o buna zi vom realiza ca alte zeci de mii de cadre calificate (medici, informaticieni, matematicieni etc) parasesc Romania.
In loc sa ne pierdem timpul cu a deturna atentia publicului de la problemele prezente ar fi mai indicat sa sadim macar un pom sau sa ajutam un copil sarac, lipsit de un trai decent.
Ne-am obisnuit sa ne balacarim nostop. Critcam si demolam.
Este ca si cum e mai simplu sa dai un picior cainelui de pripas decat sa-i intinzi o bucata de paine.

No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...