Tuesday, May 26, 2009

Let’s Talk About Sex sau un text re scris in urma unei scrisori primite din tara



Sunt un biet pensionar. Rasfoiesc presa din tara si incerc sa inteleg mecanismul degringoladei de cadere masiva a calitatii scrisului unui articol, dar si saracia tematica.
Rolul presei scrise ar fi in primul rand informatia (serios documentata) ca apoi in cadrul analistilor, editorialistilor dibaci sa invete cateceva cititorul ramas pe dinafara evenimentelor sau a ceea ce se petrece in lume. Nu toata lumea are timp sa se uite la televizor ori nu-si permite sa navigheze pe net, asa ca la cafeaua de dimineata abia astept sa stiu ce s-a mai intamplat, la catu-i ceasul prin lume…
Poate dintre cei mai tineri ma vor amenda facandu-ma batran, expirat. O fi si asta !
Sa inteleg ca subiectele arzatoare la zi sunt cum o tanara isi vinde virginitatea pe net contra unei sume de 10 mii de euros (sau dolari) poate sa constituie un eveniment de interes national?
Vizita unei actrite porno si facand streaptease intr-un camin de batrani, alte si alte scandaluri din lumea vedetelor de azi din televiziunea romana, intalniri somptuoase ca la Hollywood in Mamaia pare-se ca extind incet, incet un rating al prostului gust.
Cred ca voluntar sau involuntar jurnalistii stiu ca oamenii de rand nu mai au incredere in politicieni, in ceea ce se deruleaza pe scena romaneasca, atunci exploateaza un altceva definit ca materiale cu tenta sexuala. In acest fel se vand ziarele, atentia noastra a cititorului se abate de la realitatea tarii. Ori ziaristii se afla in criza si dansii, si-au epuizat subiectele.
Iata cateva exemple de titluri de articole ce repeta o preocupare aproape obsesiva: Ritualuri pentru un sex pe cinste ; Cum sa iti spionezi partenerul de viata ; Moni Columbeanu va avea un baietel, dar nu cu Irinel ; Si-a gasit sotul facand sex cu catelul ; Sexul, la fel de pasional ca la inceput? Se poate!; Unde nu e indicat sa incerci sa agati; Inteligenta emotionala, secretul orgasmului; Sexul ocazional - e sau nu pentru tine? sa.

Vorba site-ului http://www.ziare.com/ :

Let's talk about sex !


No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...