Tuesday, April 3, 2018

Sălbăticie si tentativă de omor la Brașov

Inainte de Sarbatorile Pascale doi tineri aflati in stare de ebrietate au atacat un biet varstnic in plin centru civic din Brasov doborandu-l in bataie.
Astfel de evenimente pot surveni in toata lumea. Criminalitatea face parte din natura umana, am veni noi cu o justificare grabnica, dar aplicabilitatea legii nu functioneaza in mod echitabil.
Datorita existentei unei camere de supraveghere si a unui paznic, varstnicul de 66 de ani a fost salvat si totodata bestiile agresoare au fost arestate.
Intr-o perioada critica, de degringolada din Romania spiritul civic al cetatenilor declanseaza un val de gesturi generoase, dar si de revenire la normalitatea conditiei umane.
In urma publicarii cazului de agresiuni grave, oamenii s-au mobilizat si au vizitat victima in spital.
Marti, 03 aprilie era ziua lui.
I-au adus cadouri, au strans bani. O adolesecnta a izbucnit in lacrimi spunând ca si ea are un bunic. Pe viitor nu ar trebui sa se repete asemenea infractiuni.
Parcurgem un segment istoric manjit cu sange.
Cuvintele indurerate, neputincioase  ar fi o lectura pentru tinerii infractori. Sa le citeasca de dimineata pana seara:

”Eu știu că am încercat să mă apăr, dar eu neavând putere, bătrân... Nu-mi amintesc exact... Muncesc cu ziua, la anii mei, și tu dai în mine? E frumos? Nu e frumos! De ce să dau într-un om care muncește? De ce să dau în el?"
Crimele se tin lant, Nu de mult un tanar si-a aruncat bunica de la etajul 10.
No comments:

Sărbători Pascale Fericite!

Ierusalem în floare Un bătrân la intrarea troița mult o inconjoară cu flori, ramuri de salcie. Drumeții trec, soarele ridică bolta î...