Friday, December 1, 2017

Sarbatoarea Romaniei in Washington, 2017Ziua de 1 Decembrie a devenit o traditie  pentru romanii din jurul capitalei Statelor Unite ale Amaericii si anul acesta ca si in anul trecut, imediat dupa preluarea functiei de Ambasador Plenipotentiar, Excelenta Sa George Maior aduce un suflu nou transformand sediul ambasadei intr-o mica Romanie primitoare.

1 Decembrie marcheaza nu numai Ziua Nationala a Romaniei, ci si un moment de stransa prietenie si parteneriat dintre SUA si tara noastra.

Unirea de la 1918 nu ar fi fost posibila fara contributia presedintelui Woodrow Wilson si a Reginei Maria, care a si  vizitat America, scriind un memorabil jurnal de calatorie in urma cu aproape un secol.

Celebrarea s-a derulat in doua actiuni: una in cadrul luxosului club Cosmos, si a doua in sediul Ambasadei Romaniei cu participarea multor oficiali americani si binenteles a zeci de romani americani din diaspora.

S-au intonat cele doua imnuri de stat, s-au arborat doua drapele si in anul acesta spre deosebire de alti ani, bufetul romanesc s-a aflat la inaltime, atingand note superlative in prezentarea mancarurilor pregatite, dar si a vinurilor traditionale. Sarmalele, drobul, salata de boeuf, platoruile reci sunt doar cateva piese de rezistenta in fata carora nimeni nu a cedat tentatiilor gurmande.

Echipa de lucru a ambasadei secundata de catre Gabriel Rotaru, Stefana Rotaru si de multi alti mai tineri angajati s-au dovedit adevarate gazde ospitaliere facandu-ne sa ne simtim ca la un festin romanesc.

M-am simtit ca acasa !
No comments:

Sărbători Pascale Fericite!

Ierusalem în floare Un bătrân la intrarea troița mult o inconjoară cu flori, ramuri de salcie. Drumeții trec, soarele ridică bolta î...