Sunday, September 18, 2016

Arta de dincolo de gară

Nu este pentru prima oară când scriu despre Marius Vecerdea, vecin si prieten de ani de zile.
Îmi amintesc de notele subversive si de calomniere la adresa acestuia, vehiculate de catre jurnalisti  dezinformati, dar si de catre politicieni ilustri, numindu-l un ratat.
S-a intors din SUA la Sibiu unde cu multa tenacitate a pus bazele unui club de tenis, si totodata unei serii de activitati sportive in orasul natal.
Marius devine un exemplu pentru unii sibieni plecati ce abia daca sprijina orasul natal, insa nepregetând a-l denigra.
Am fost alaturi ca nou sositi in Boca Raton, Florida. Inceputul pe continentul american nu a fost un parc cu roze.
Sunt aproape doua decenii de atunci.
Pentru cei ce nu stiu, Marius nu s-a sfiit sa parcurga munci mult sub pregatirea sa. A urcat treapta cu treapta etapele specifice drumului catre reusita. A devenit antrenor si s-a bucurat de oferte serioase in zona West Palm Beach, unde competitia jucatorilor si a antrenorilor de tenis cunoaste o cota majora.
A preferat sa-si realizeze visul consolidarii unui club de tenis.
Sibiu Open 2016 va deveni un brand pentru Sibiu, alaturi de alte evenimente precum festivalul de jazz, cel de teatru si atatea altele.
Felicitari lui Marius si un cuvant de multumire pentru eforturile depuse in sustinerea copiilor sibieni si a deschiderii unei noi epoci in Sibiu.

http://www.sibiuopen.com/

PS As adauga cateva cuvinte de lauda parintilor, bunicilor si strabunicilor lui Marius, generatii de oameni muncitori descendenti ai locuitorilor harnici din Toparcea.
Dragostea lor si intelegerea lor sunt precum copacii plantati rezistând in ani si ani...
Tatal lui Marius, Ioan co-autor sufletesc si entuziast al proiectului Pamira.

No comments:

Sărbători Pascale Fericite!

Ierusalem în floare Un bătrân la intrarea troița mult o inconjoară cu flori, ramuri de salcie. Drumeții trec, soarele ridică bolta î...