Sunday, June 19, 2016

Father's Day. America

Niciodata nu uit si respect tarile natale.
Fiind locuitor in Germania, in Canada, in S.U.A. incerc sa ma comport in deplina armonie cu traditiile, cu valorile locale.
Pentru multi imigranti insa, sosirea in America, spre exemplu, constituie  un fel de intrare intr-o livada din care se servesc din plin cu fructe si rup crengile, distrug fara rusine ceea ce Dumnezeu si alte generatii au creat prin munca, prin har.
Am intalnit fel si fel de turisti, imigranti ilegali ce se bucura de privilegiul de a da nastere copiilor pe teritoriul american. Din cate stiu S.U.A. ramane singurul teritoriu ce ofera acest drept, inpamantenirea noului nascut si acordarea imediata a pasaportului american.
Parintii in cauza profita de aceasta lege, dispretuiesc S.U.A., chiar o repudiaza.
Exista categorii de imigranti ce urasc America, iubesc tarile lor de origine si nu se intorc acolo.
America a inteles ca lumea noua se cladeste cu imigranti, cu plus-valoarea adusa din alte parti ale lumii.
Am intalnit imigranti ce nu cunosc semnificatiile sarbatorilor importante americane, vorbesc de cele apolitice: Ziua Mamei, Ziua Tatalui, Ziua Recunostintei etc. Traiesc si se bucura de avantajele tarii.
Realitatea doare si mai mult cand aflam ca in mare majoritate actele teroriste nu sunt comise direct de catre cei din afara Belgiei, a Frantei, a Americii, ci de odraslele unor imigranti- cetateni ai tarilor amintite.
Poate intr-o campanie de masa, sa zicem, pornita din randurile opiniei publice, sa reeducam indivizii si sa le amintim ce zi este astazi.
Nu de alta, dar guvernele democratice le respecta sarbatorile religioase, drepturile la o viata in libertate, in fericire. Parca asa suna in constitutie, nu ?
Raspunsul unora e un atac las, de sobolani. Si mor oameni nevinovati.
Un gand de rememorare, speranta ca intr-un viitor cat mai apropiat nu se vor repeta tragedii ca si cea din Orlando de acum o saptamana.


No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...