Tuesday, January 21, 2014

Ziua Martin Luther King

Pe data de 20 ianuarie ac la Catedrala Nationala din Washington DC cu ocazia celebrarii zilei Martin Luther King am fost prezent la un concert extraordinar comemorativ dedicat liderului american ce avea sa fie asasinat in 1968 la scurt timp dupa ultimul sau discurs in aceasta catedraja.
Martin Luther King, distins cu un premiu Nobel a intrat in istorie pentru notorietatea sa de a fi alaturi de confratii sai segregati, dar si de cei mai saraci.
A fost militantul nonviolentei.
Sarbatorirea martirului nu se reduce numai prin simple discursuri omagiale.
Consiliul de conducere al catedralei organizeaza o actiune de sprijin a comunitatilor nevoiase din Washington DC.
Cu ocazia concertului am oferit o donatie de carti si de alimente prin efortul caritativ Charity for Romania, coordonat de catre Lilly Pierce.
Multumesc totodata firmei Best Trans si indeosebi familiei Ianos care in agenda Dumnealor de lucru se inscrie prin gesturi generoase in aducerea de bucurie, de alinare a suferintelor multor familii din Romania.
Actiunile de caritate nu au frontiere.
In concertul din catedrala grupul coral Urban Nation H.I.P.H.O.P. a interpretat intr-o varianta gospel celebra melodie a lui John Lennon (asasinat si el). Versurile finale construiesc un omagiu nobil adus visatorilor, dedicat celor ce isi sacrifica existenta in a fi servantii binelui :

"You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one"


No comments:

Romania Transport sau succesul unei familii

Sute de romani il cunosc pe Nea Ghita de aproape doaua decenii in SUA. Inainte sa existe internetul Gheorghe Florea a inceput o afacere de ...