Tuesday, September 10, 2013

Amintirea tezaurului plecat la Moscova

In urma cu aproape un secol romanii aveau sa ingroape tone de aur intr-o intelegere - evident paguboasa oricarui partener de negot cu rusii.
Nu contest necesitatea investitiilor si a implentarii unei suprastructuri menite sa scoata tara din declin economic, mai ales sa confere populatiei o viata mai buna.
Tarile avansate au incetat exploatarea propriilor bogatii si prefera sa adune resursele naturale din alte tari africane ori latino-americane.
Canada este exemplul cel mai concludent.
In 1996 am lucrat la un proiect de anvergura ce urma sa ma transforme intr un om bogat. Impreuna cu un prieten am lucrat mai bine de un an la un proiect de export de apa naturala din Canada catre Statele Unite si Insulele din Caraibe. Aceasta a insemnat si plecarea mea din Canada in Florida.
Impreuna cu Patrick am elaborat zilnic de la imbutelierea apei dintr-un izvor din Canada si pana la destinatie, intreaga strategie. Am obtinut toate aprobarile necesare, exclusivitatea de exploatarea asupra izvorului.
Totul avea sa functioneze ca un ceas elvetian pana cand o lege federala canadiana a naruit totul.
Dispozitiile guvernamentale nu mai permit exploatarea resurselor naturale, mai ales exportarea acestora.
Ma gandesc ca in mod sigur ar fi solutii, optiuni, modele economice superioare unei exploatari miniere.
In cazul reusitei companiei aurifiere din afara tarii noastre e nevoie de o informare documentata a populatiei, de asigurare ca nu exista un pericol ecologic.
Sa nu uitam ca proiectul Rosia Montana exista din 1995.



No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...