Monday, October 22, 2012

Cine-i nascut in octombrie. Carte catre Tanti Vena

Octombrie este luna cea mai frumoasa. Majoritatea prietenilor si a rudelor poarta semnul acestei luni cu aur, zvon de crama si multa veselie.
Nu--mi pot imagina copilaria, viata fara cateva persoane dragi, asa cum nu-si poate inchipui batranul corabier viata in afara marii.
Elisabeta, o sora mai mica a mamei, careia ii spun pur si simplu Tanti Vena isi celebreaza ziuna de nastere.
Societatea, trecerea timpului isi uita semenii ce o construiesc cu truda,  o infrumuseteaza. O generatie postbelica supusa sa munceasca in trei schimburi, sase zile pe saptamana si alteori ore suplimentare se regaseste in resemnare, in nelinistea vietii de pensionari.
Tanti Vena reprezinta un personaj feminin ce corespunde celui ce vrea pace, liniste, deschidere catre nou.
Nu se supune bovarismului, ci intelege sa tina pasul cu lumea contemporana, si mai ales cu cei mai tineri.
Tanti Vena trece de la o bucatarie plictisitoare, redundanta, incercand alte ingrediente decat eternul meniu- salata de "biof, sarmale etc. Tinuta vestimentara, schimbarea interiorului casei tin de reprezentarea bucuriei de a trai, de a degusta viata cu pasiune pt simt estetic.
Sunt doar cateva cuvinte adresate zilei sale de nastere si sunt convins ca daca ar avea la indemana un laptop ar deprinde imediat abilitatea navigarii pe net.
Tanti Vena se reuneste in galeria femeilor frumoase, ce nu imbatranesc nicicand.
La Multi Ani !
In urma cu ceva ani Tanti Vena m-a asteptat la aeroportul Otopeni.                                La Sibiu, Revelion 2004.No comments:

La Multi Ani, Israel !

  Grădina   Între sare și sânge, Pietrele nu dorm, Marea statică și mult înaltă în sclipi...