Thursday, July 7, 2011

Victimele bacului

Pana la urma tot cei lipsiti de aparare sunt sortiti esecului, acuzelor.
Elevii se confrunta cu un regim auster de satrapi, insa se doseste fraudarea voturilor.
Intr-o lume a deziluziilor, a asfaltului carpit de mantuiala, a liberului negot cu plante etnobotanice candidatii la bacalaureat vor fi marcati pentru intotdeauna.

3 comments:

Ada Angharad said...

Cu scuzele de rigoare, dar nu sunt decat victimele lipsei lor de maturitate si responsabilitate. Inteleg sa o festelesti la mate sau fizica, dar la romana...de un 5 trebuie sa poata sa faca tot prostul.
E nevoie si de alte meserii, nu numai de pseudo -intelectuali cu diplome cumparate si copiate.

cibinensis said...

Sunt convins de justetea sistemului educational cu severitatea de rigoare, insa scoala romaneasca e in cadere libera din cauza neacordarii respectului cuvenit, ori mentalitatea ca ne facem ca facem turism,constsruim autostrazi, ca tot ce facem e de mantuiala se transmite si tinerilor care se fac ca studiaza si imprumuta obiceiul facerii de mantuiala.

iJM said...

mda...imi place cum capacitatea romanului de a critica e in floare...suntem noi de vina daca am fost crescuti in asa fel...spuneti-mi voi mie ca nu ati fi facut sau reactiona la fel cand vezi ca alti prosti bota trec(ma refer anii precedenti) si nepunanda-va simpla intrebare(daca altu poate noi de ce nu?) totul incepe din educatie si sa fim sinceri daca e sa fi corect in romania mori de foame si simplul instinct de supravietuire te determina sa procedezi la fel ca si restul,deoare vezi ca asa poti mai bine...repet cine e de vina? noi? voi(cei din jur care ar trebuii sa ne serviti ca si exemplu) sau sistemul? dar revenind e usor sa dai vina si sa zici dar ....extrem de greu sa zici"bine a fost acuma sa facem ceva sa nu mai fie" (am fost respins la prima sesiune a bacalaureatului deoarece am mers pe premisa"cum altu mai prost a putut o sa pot si eu" si am invatat ca dupa ce dai cu capul sa te apleci cand intri pe o usa,am luat in a doua sesiune bacalaureatul,am trait am vazut,am auzit si deaia vorbesc.Recunosc am fost lenes si nu am invatat dar m-am rectificat si a mers bine.

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...