Thursday, June 3, 2010

Din insemnarile unui pensionar (II)


Intr-un catun din Caras Severin Ana Ghimboasa are parte de o indemnizatie de 4 lei, suma calculata de catre autoritati in urma trecerii in nefiinta a sotului ei, candva condamnat de catre comunisti la munca fortata.
Vaduva la 73 de ani isi munceste din greu pamantul de langa casa, obligata sa-si asigure o minima productie agricola de subzistenta.
Nu beneficiaza de nicio pensie.
Biata sateanca isi face calculul sumbru al banutilor ramasi in urma deciziilor guvernamentale de taiere a pensiilor.
Datorita unei emisiuni prezentate de catre Realitateatv impactul cu lumea reala a categoriei batranilor supusi in continuare altor calamitati sociale se resimte o similitudine cu batranii din Haiti sau din tarile sud-americane.
Reportajul cu Ana Ghimboasa din comuna Teregova surprinde durerea unei generatii delasate, sortite lacrimilor.
Omenia, ecourile unor telespectatori in urma vizionarii cadrului de tragedie antica dovedesc ca inca mai e speranta de intremare a dezordinii umane si a panicii. Persoane ale caror identitate se vrea secreta, au trimis pe adresa batranei cateceva din putinul lor.
Eroii anonimi ai unui gest nobil au lasat sa se inteleaga ca sunt cadre didactice, elevi si alte persoane cu venituri minime.


Cred ca si in diaspora se vor gasi persoane generoase !

Adresa ei este:
Ana Ghimboasa
Comuna Teregova
Caras Severin
ROMANIA

No comments:

Happy Thanksgiving Day!

  Happy Thanksgiving Day!   Autumn's gold flows into the ocean, people welcome the last light before the snow. Peace and joy, the fire r...