Saturday, November 28, 2009

Carnaval in El Salvador
Sarbatoarea de San Miguel din cea de-a patra saptamana a lunii noiembrie culmineaza cu un carnaval la fel de grandios ca si cel din New Orleans sau din Rio. Spiritul iberic se reuneste in spatiul maya si dezvolta o civilizatie unica.
Bucuria, dansul si degustarile frugale in plina strada amplifica pitorescul carnavalului..
Intr-un blog anterior vorbeam despre avalansa multor elemente culinare latinoamericane si de o participare la o actiune promotionala alaturi de reprezentanta unei firme de produse alimentare tipice Salvador-ului.
In mod deosebit mi-a atras atentia Pupusa, un fel de placintă individuala umplută cu carne de porc, fasole neagră, legume sau numai cu branza. Aluatul se obţine din faină albă de porumb. Pupusa aparţine indigenilor numiţi Pipiles din San Salvador. Plăcinta obţinută se pregăteşte pe grătar sau la cuptor.Răspândirea în America de Nord s-a făcut rapid odată cu refugiaţii salvadorieni în perioada războiului civil din anii ’80.

No comments:

HAPPY MOTHER'S DAY !

on the bank of spring i asked a little girl about her mother. she was drawing me the sun and a flower. She knew the waves would wipe...