Tuesday, October 13, 2009

La Multi Ani !


Sebastian la 25 de ani !
Oglinda timpului ne sunt copiii, stralucirea noastra a ceea ce am fost si aceea ce vor si ei mai departe precum apa purtandu-si cristalul greu.
A fost ca ieri copilul cu ochii mari, iscoditori si neastamparat ca orice alt tanc de varsta lui.
In 1991 lucram la un pub din Montreal ca sef in tura de seara. Sebastian, abia sosit din Romania in marea metropola si nevorbind bine franceza, nici engleza, in loc sa se intoarca acasa cu autobuzul scolii, s-a fofilat si a aparut la mine restaurant unde devine indragitul colegilor de lucru, al clientilor. Nu uit spaima mamei vazand ca Sebastian nu ajunge acasa.
Isi petrecea dupa amiaza alaturi de mine, isi facea temele in restaurant, aranja mesele si mai primea si el putina spaga – cativa dolari.
Nu l-am certat, nici nu i-am aratat ca eram mandru ca reusise sa se descurce de unul singur la cei 7 ani ai lui printre metrouri, in forfota marelui oras.
Ii doresc La Multi Ani si cumva imi cer iertare pentru anii pricinuiti sa traiasca departe de tata, asa cum eu la randul meu traiesc departe de tatal meu…

HAPPY MOTHER'S DAY !

on the bank of spring i asked a little girl about her mother. she was drawing me the sun and a flower. She knew the waves would wipe...