"Se naste in Austro-Ungaria in 1912, in oraşul Pola (actualmente in Croatia) provenind dintr-o familie de ofiteri de marina. Dupa razboi, in 1919, tatal sau decide a se muta in Romania. Lucreaza la Galati iar in 1922 se muta la Sibiu. Studiaza la Sibiu (la actualul Colegiu Brukenthal), apoi la Cluj (Facultatea de Litere), devine profesor si preda la Sibiu si apoi la Mediaa. In timpul razboiului este traducator la „Directia Presei”.
Dupa Cel de Al Doilea Razboi Mondial, autoritatile comuniste il vor aresta in 1948 pentru tentativa sa esuata de a fugi din tara. Va fi eliberat in 1952, cu domiciliul fortat dar este reincarcerat in 1959 fiind implicat in „Procesul scriitorilor germani”. Este condamnat la 25 de ani de munca silnica, isi pierde toate proprietatile si toate drepturile civile. Este eliberat odată cu amnistia generala din 1964 si reabilitat in 1968. Din pacate va fi in continuare urmarit de Securitate. Reuseste a emigra in RFG in 1981. Moare in 1994 in Palma de Mallorca, inecat.
Primele scrieri le realizează la 16 ani. Debuteaza in “Siebenburgisch – Deutsches Tageblatt” la Sibiu. Traduce “Istoriei literaturii moderne romane” a lui Basil Munteanu si o publica la Viena in 1934. Continua sa scrie in toata aceasta perioada, traduce, chiar are si o activitate jurnalistica. Colaboreaza cu Cercul Literar de la Sibiu si cu membrii acestuia. Calatoreste in toata Europa. In Romania publica sub pseudonimul Toma Ralet. Poarta corespondenta incepand cu 1970 cu Emil Cioran. Dupa emigrarea in RFG colaboreaza cu nenumarate reviste (inclusiv cele ale diasporei romane din Occident) si cu „Europa Libera”. Traduce literatura romana.
Ultima carte ii este publicată post – mortem la Sibiu in 1996. Pe langa scrierile sale el a avut o activitate artistica cu nenumarate expozitii dar si o muzicala, compunand concerte, sonate, etc… "
Conform catorva stiri din presa, in urnele de vot s-au gasit martisoarele enumerate in titlul blogului. Sa intelegem ca acesta este un semn de respect, de consideratie fata de amaratii ce i-au ales ? Quot erat demonstrandum !
Janis Joplin isi invita fanii la o sticla de Southern Comfort, o diva a politicii noastre aclama : "Daca pica motiunea, sampania o dau eu". Aceasta intru vesnica pomenire a pensionarilor ce se vor stinge precum ultimele frunze de toamna tarzie.
PS Sampania mea favorita e Veuve Clicquot (Vaduva Clicquot).
Trezindu-te-ntr-un vis mai vechi si spre toamna dealurile sau muntii ca-ntr-o-mpreunare fericita a versului clasic cu obraznicia labartata a noului poem, deschizi ochii. moleseala trecuta a aurului vechi impresurandu-te, incerci sa alungi lumina. Femeia inalta conducind automobilul - tu o privesti, doar atit cat sa nu fii observat, si cat de repede uzata imagine a parului ei blond cu lanurile iti vine-n memorie, ai vrea sa-ncerci altceva, graul acela din august si un cires necules aprins si totusi rece rad aidoma unui copil batran. Femeia isi aprinde tigara preocupata de drumul dintre lanuri, ii ating genunchiul – povestesti cum in adolescenta o tanara careia-i dedicasesi primele versuri s-a maritat de timpuriu si tu sufereai, ea plecase intr-un oras mai mare, te-ai dus in seara nuntii, mintind ca te aflai intamplator in preajma restaurantului si i-ai sarutat mina dorindu-i fericire. Ratacesti o vreme cautind cuvintul “afine” in germana - vrei sa –i spui cum miresei din primele poeme i-ai daruit afine crezand ca asta te face mai original- pvestirea ramane neterminata. ii spui ca asemuiesti cu cea din adolescenta, ii saruti mana in graba – ea rade, desi cu ochii umezi ii place jocul acela tarziu de-a frumoasa din padurea adormita. Lanurile de griu se pierd in urma, parcele de beletristica siropoasa de care multi fugim, dar ce e nou in fuga de rostirile directe , ea intorcandu-si privirea spre tine.
Tu incetezi a mai crede in granita dintre real si literatura parandu-ti ireal acel grau din august in timp ce ea se intinde in iarba si-ti vorbeste despre lipsa simtului ridicolului la poeti si la copii…
Teo si-a exprimat sustinerea motiunii. Un gest de decenta si de intelegere fata de posibilele taieri ale pensiilor. Si in ultimul ceas, dincolo de orientarea politica, invinge vocea constiintei, ca adiere dinspre o putere divina in sufletele ratacite...
O MissTanguette din Mass-Media poate are nevoie Dumneaei de dieta propagata si sugerata romanilor. In timp ce ea isi infuleca trufandalele reusitei intrarii in politica, poporului ii e sortit sa fie batjocorit tocmai pentru generozitatea acordariii voturilor : "Orice om s-ar descurca daca ar castiga numai 600 de lei. Si daca ai doi lei in buzunar, tot iti iei o paine, o pui in congelator si mananci in fiecare zi cate o firimitura, dar nu mori de foame! "
Padurile Virginiei raman un paradis generos pentru mii de animale si pasari ce depasesc habitatul lor de salbaticie intrand prin gradinile oamenilor, prin parcuri.
Caprioarele traversand soselele si autostrazile au devenit un factor important in accidente cu pierderi umane si materiale (pe cuprinsul continentului nord-american statisticile din anul precedent: 150 victime umane si 1 bilion de dolari in pagube ).
Saptamana trecuta la doua strazi de locuinta mea o caprioara a fost accidentata pe o artera foarte circulata. Corpul neinsufletit al animalului a ramas neatins la marginea drumului mai bine de cateva zile.